15:23 13.09.2018

В Україні немає проблемних банків - голова Фонду гарантування вкладів

2 хв читати
В Україні немає проблемних банків - голова Фонду гарантування вкладів

 В Україні нині немає проблемних банків, повідомив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Костянтин Ворушилін.

"На сьогодні немає жодного проблемного банку. Є банки, в яких є куратори. НБУ стежить дуже уважно за всіма банками. Усі операції всіх банків моніторяться... Моніторимо ті банки, які завищують ставки, викликаємо керівників банків. Ми стежимо за станом їхнього капіталу, їхніх резервних фондів. Щодо цілої низки банків дивимося щодня рух активів у рамках системи раннього реагування", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому К.Ворушилін додав, що стурбованість ФГВФО викликає штучне розхитування ситуації щодо банків із російським капіталом.

"У нас є побоювання, коли починають штучно розхитувати ситуацію щодо окремих банків, наприклад, щодо тих самих російських банках. Там гроші українських вкладників. Сбербанк на сьогодні, за моїми суб'єктивними оцінками, - із них найсильніший у фінансовому плані. ВТБ має концепцію згортання, а в ПІБ ніяк не можуть визначитися зі своєю кінцевою концепцією", - сказав директор-розпорядник ФГВФО.

За його оцінкою, кризи ліквідності у банківському секторі, про яку останнім часом заговорили в НБУ, не існує.

"Кризи ліквідності у більшості банків немає. Є інша проблема - банки не кредитують реальний сектор економіки. Банки на сьогодні знайшли собі таку лазівку, як облігації держпозики та депозитні сертифікати. В результаті реальний сектор економіки не може отримати кредитування. Є й інша причина - дуже багато позичальників безнадійно зіпсували свою кредитну історію, їх дійсно кредитувати не можна. Але сказати, що велика криза ліквідності існує, - не скажу. Немає кризи", - сказав К.Ворушилін.

Повний текст інтерв'ю читайте на головній сторінці веб-сайта агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА