19:00 13.09.2018

Зубко запропонував усунути всіх керівників територіальних відділень ДАБІ

2 хв читати
Зубко запропонував усунути всіх керівників територіальних відділень ДАБІ

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко запропонував усунути всіх керівників територіальних відділень Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

"Я думав, у нас буде лише одне рішення - усунути тільки Одеську і Херсонську області. Але у мене пропозиція - усунути всіх, а потім нехай доводять, що вони гідні працювати на своїх посадах", - запропонував Г.Зубко після виступу генерального прокурора України Юрія Луценка на нараді про головні напрями реформування будівельної галузі в Мінрегіоні в четвер.

За даними Ю.Луценка, за останній період на хабарах затримано керівників Волинського і Тернопільського територіальних відділень ДАБІ, сама звільнилася у зв'язку з хабарництвом глава Закарпатського відділення, затримано керівникі вмісцевих відділень у Василькові (Київська область) і Черкасах.

"Цей перелік можна продовжувати. Найбільше мене обурює ... те, що навіть порівняно з безпрецедентним розкраданням країни Януковичем, хабарі зросли. В Одесі збирали $3-5 за квадратний метр для отримання необхідних підписів, а зараз - $20. Теж саме відбувається у всіх містах", - сказав генпрокурор.

Генеральний прокурор зазначив, що цього року за хабарі було затримано 9 тис. осіб, 2,2 тис. засуджено.

"Я вважаю, що керівництво має запустити дисциплінарні процедури і такого керівника (територіального відділення, який створює умови для хабарництва - ІФ) знімати з посади.

За даними прес-служби Мінрегіону, Г.Зубко доручив відсторонити від займаних посад керівників ДАБІ в Одесі і в Херсонській області, далі міністерство має намір "йти за заявами від громадян і перевіряти діяльність не лише територіальних органів ДАБІ, а й новостворених органів у всіх містах України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА