16:51 16.09.2018

СБУ підписала меморандум про кіберзахист із "Укренерго" й "Укргідроенерго"

1 хв читати
СБУ підписала меморандум про кіберзахист із "Укренерго" й "Укргідроенерго"

Служба безпеки України підписала Меморандум з національною енергетичною компанією "Укренерго" та приватним акціонерним товариством "Укргідроенерго" для протидії кіберзагрозам і розвитку ефективної системи кібербезпеки держави.

"Документ має забезпечити обмін інформацією з СБУ щодо кібернетичних загроз з використанням платформи MISP-UA зі стратегічно важливими підприємствами енергетичної галузі України... Така міжвідомча взаємодія сприятиме ефективному реагуванню з боку української спецслужби на кібернетичні атаки, насамперед високого ступеня складності", - повідомляє прес-центр СБУ в неділю.

У повідомленні наголошується, що зловмисники неодноразово здійснювали кібератаки на комп'ютерні мережі об'єктів української енергетики, використовуючи деструктивне програмне забезпечення "Black Energy".

Раніше співробітники Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ на базі платформи з відкритим програмним кодом MISP (Malware Information Sharing Platform) створили систему збору та обробки інформації щодо інцидентів кібербезпеки та обміну технічними даними про ідентифікатори компрометації інформаційних систем об'єктів критичної інфраструктури між суб'єктами сектору безпеки в режимі реального часу. Платформа широко використовується у світі і застосовується основними міжнародними суб'єктами у сфері кібербезпеки FIRST, CIRCL, CiviCERT, NATO NCI Agency, зазначають у спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА