11:23 17.09.2018

Журнал Time продано засновнику компанії Salesforce Беніоффу за $190 млн

2 хв читати

 Один із засновників компанії Salesforce.com Inc. Марк Беніофф і його дружина Лінн домовилися про купівлю журналу Time у видавничого дому Meredith Corp. за $190 млн.

Як зазначено в повідомленні Meredith, продаж Time буде завершено протягом 30 днів. Операція не пов'язана з Salesforce, яка розробляє системи взаємодії з клієнтами. Беніоффи виступають у ній приватними особами і не мають наміру брати участь у поточному управлінні роботою видання, йдеться в прес-релізі.

Минуло менше ніж вісім місяців, відколи Meredith завершив операцію з придбання частини видавничого бізнесу на $2,8 млрд у Time Inc., утвореної в результаті поділу Time Warner у 2014 році. У березні поточного року Meredith виставив на продаж чотири журнали, придбані у Time Inc.: Fortune, Money, Sports Illustrated та Time. Беніоффи не планують купувати інші три видання, переговори щодо їхньої долі тривають.

"Ми інвестуємо в компанію з величезним впливом на світ, компанію з неймовірно сильним бізнесом. Саме цього ми шукаємо, коли здійснюємо сімейні інвестиції", - заявив М.Беніофф про купівлю Time в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Проте падіння попиту на друковані видання та скорочення обсягів розміщуваної в них реклами негативно позначилося на журнальному бізнесі. Багато журналів, втративши традиційні джерела виручки, не витримали переходу до роботи виключно в digital.

Наклад Time у I півріччі скоротився до 2,3 млн екземплярів із 3 млн за той самий період минулого року. Водночас аудиторія його сайта та інших цифрових платформ у липні сягнула 31,7 млн людей проти 27,4 млн у липні 2015 року, свідчать дані comScore Inc.

На думку галузевих експертів, головне завдання нових власників і редакції Time - пристосуватися до нових тенденцій споживання новин: більше інформації за мінімального обсягу в стислі терміни. Найближчим часом необхідно буде вирішити питання щодо частоти виходу друкованої версії та її наповнення.

"Від імені усієї команди Time: ми з нетерпінням чекаємо на початок наступної глави нашої історії", - написав головний редактор Time Едвард Фелзентал.

Американський журнал Time ("Час") видається з 1923 року, він був першим у світі новинним тижневиком. Тоді його наклад становив лише 9 тис. екземплярів.

"Тривалий час потрапити на обкладинку Time означало отримати остаточне підтвердження того, що ви перебуваєте в центрі уваги американського суспільства", - зазначає професор ЗМІ та поп-культури Сиракузького університету Роберт Томпсон.

Time також відома завдяки складанню списків найбільш впливових людей світу і номінації "Людина року".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА