13:44 17.09.2018

Зарплати держслужбовцям в Україні в наступному році не підвищуватимуть

2 хв читати
Зарплати держслужбовцям в Україні в наступному році не підвищуватимуть

Проект державного бюджету України на 2019 рік передбачає, що посадові оклади працівників державних органів, а також працівників Державного бюро розслідувань (ДБР) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), залишаться на рівні поточного року.

"Встановити, що в 2019 році при визначенні посадових окладів і заробітної плати, грошового забезпечення працівників державних органів застосовується прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб станом на 1 січня 2018 року", - йдеться в законопроекті про держбюджет-2019 (№9000) від 15 вересня 2018 року.

В обґрунтуванні до статей проекту закону зазначається, що протягом 2 років прийнято низку законів України, згыдно з якими значно підвищено розмір оплати праці працівників державних органів порівняно з працівниками бюджетної сфери, з урахуванням цього значно збільшено і видатки держбюджету на їхню оплату праці.

"З огляду на фінансові можливості державного бюджету і щоб уникнути збільшення диспропорцій в оплаті праці працівників державних органів і працівників бюджетної сфери, запропоновано тимчасове призупинення підвищення розмірів заробітної плати працівників державних органів", - йдеться в документі.

Зазначається, що згідно із законами України "Про Державний бюро розслідувань" і "Про Національне антикорупційне бюро" посадовий оклад, зокрема, директора, заступників директора, начальників відділів та їхніх заступників, детективів, слідчих встановлюються в кратних розмірах до прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня року.

Прожитковий мінімум для працездатних осіб на 1 січня 2019 року, передбачається встановити в розмірі 1921 грн, що на 159 грн більше його розміру на 1 січня 2018 роки (1762 грн).

Крім того, зазначено, що застосування нового розміру прожиткового мінімуму потребуватиме додаткових витрат у 2019 році на заробітну плату та грошове забезпечення цих осіб.

"З метою економії бюджетних коштів запропоновано в 2019 році при визначенні посадових окладів і заробітної плати, грошового забезпечення працівників Державного бюро розслідувань, а також Національного антикорупційного бюро застосовувати прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб станом на 1 січня 2018 року (1762 грн)", - наголошується в поясненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА