19:57 17.09.2018

SigmaBleyzer оголосила про створення International Fund for Ukrainian Energy LP на суму $250 млн

2 хв читати
SigmaBleyzer оголосила про створення International Fund for Ukrainian Energy LP на суму $250 млн

Інвесткомпанія SigmaBleyzer оголосила про створення нового International Fund for Ukrainian Energy LP (IFUEL, Міжнародний фонд української енергетики) на суму $250 млн, який зосередить увагу на інвестиціях в енергетичний сектор України.

"Ми дивитимемося на все, зокрема і на альтернативну енергетику. Але, звичайно, цікаві нафтогаз, енергозбереження", - прокоментував створення фонду агентству "Інтерфакс-Україна" президент SigmaBleyzer Майкл Блейзер у кулуарах 15-го форуму YES, який організував Фонд Віктора Пінчука в Києві.

Як інформують у повідомленні компанії, під час першого закриття, яке відбулося у вересні 2018 року, вже було затверджено понад $100 млн. "Компанія SigmaBleyzer співпрацює з високо-капіталізованими та дуже досвідченими енергетичними компаніями в Техасі для створення цього фонду", - наголошується в документі .

М.Блейзер додав, що для інвестування коштів можуть розглядатися і greenfield, і brownfield проекти. За його словами, значний потенціал зосереджено в проектах з енергозбереження, оскільки за рівнем енергоефективності Україна суттєво відстає від кращих світових показників.

Президент SigmaBleyzer також зазначив, що вважає своєчасним формування такого фонду інвестицій в енергетику, оскільки за останні роки в країні пройшли суттєві реформи у цій сфері і впроваджуються ринок газу й електроенергії.

Компанія SigmaBleyzer базується в Х'юстоні (Техас), понад 25 років оперує приватними інвестиціями в Україні. З моменту створення SigmaBleyzer здійснила більше ніж 100 інвестицій у широкий спектр секторів, зокрема енергетику, кабельне телебачення, харчові продукти та напої, сільське господарство, роздрібну торгівлю.

Наразі, згідно з інформацією на сайті, компанія управляє активами вартістю близько $1 млрд через шість інвестструктур.

Наприкінці червня цього року Державна служба геології надр України (Держгеонадра) повідомила про готовність SigmaBleyzer вкласти у видобуток вуглеводнів в Україні $100 млн у рамках угод про розподіл продукції (УРП).

"Ми довго вивчали потенціал українських надр, особливо у сфері видобутку на нафтогазоносних ділянках. Стратегія нашої компанії - освоєння майданчиків, на яких ніколи не було промислового видобутку... Нас цікавлять площі понад 500 кв. км на умовах УРП. На першому етапі ми готові вкласти $100 млн ", - наводить слова М.Блейзера прес-служба відомства за підсумками зустрічі керівників компаній SigmaBleyzer, Aspect Holding і Energy Transfer із в.о. голови Держгеонадр Олегом Кирилюком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА