20:19 17.09.2018

Із січня-2019 грошове забезпечення українського солдата має становити не менше ніж 10 тис. грн

2 хв читати
Із січня-2019 грошове забезпечення українського солдата має становити не менше ніж 10 тис. грн

Президент України Петро Порошенко заявляє, що фінансування Збройних сил країни збільшено майже втричі, а з 1 січня 2019 року український солдат має отримувати не менше ніж 10 тис. грн, повідомляє в понеділок увечері прес-служба глави Української держави.

Згідно з оприлюдненою на сайті президента інформацією, в інтерв'ю телеканалу "Суспільне телебачення" в Кропивницькому П.Порошенко нагадав, що вже було представлено нові показники проекту державного бюджету України на 2019 року, які розглядали на засіданні Ради національної безпеки і оборони. За результатами засідання РНБО було зроблено необхідні доручення уряду.

"Я підписав свою вимогу, що у нас на сьогодні рівень оплати праці, рівень грошового забезпечення українського воїна має бути вище середньої заробітної плати в промисловості. І за моїм наполяганням у Збройних силах України солдат має з 1 січня отримувати не менше ніж 10 тис. грн", - розповів глава держави.

Як повідомлялося, 6 вересня РНБО затвердила основні параметри оборонного бюджету України на 2019 рік, на потреби сектора нацбезпеки й оборони загалом буде напрвлено понад 5% ВВП. Абсолютні показники затвердженого РНБО оборонного бюджету не оприлюднювали. Згідно з оприлюдненими наприкінці серпня за підсумками спеціальної наради в РНБО прогнозними оцінками, обсяг оборонного бюджету України на 2019 рік становитиме близько 200 млрд грн.

Серед озвучених пріоритетів оборонного бюджету країни на 2019 рік: розробка та закупівля сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, зокрема крилатих ракет); артозброєння; бронетехніки; високоточних засобів ураження; боєприпасів і продуктів спецхімії; посилення системи ППО держави та можливостей Повітряних сил ЗСУ; реалізація державної політики у сфері кібербезпеки; виконання заходів із розвитку та модернізації системи спецзв'язку та захисту інформації; облаштування дослідно-випробувальних полігонів для здійснення випробувань ракет і боєприпасів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА