20:27 17.09.2018

Будівництво 4-ї лінії метро Києва вартістю $ 2 млрд узгоджує влада столиці з китайською CPCG

2 хв читати
Будівництво 4-ї лінії метро Києва вартістю $ 2 млрд узгоджує влада столиці з китайською CPCG

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво четвертої лінії столичного метрополітену почнеться після добудови Подільсько-Воскресенського моста і триватиме 5 років, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Розвиток транспортної інфраструктури - це один із пріоритетних напрямів нашої роботи. І подальше будівництво метрополітену - ключове завдання. Ми ознайомилися з можливостями, якими володіє компанія China Railway International Group and China Pacific Construction Group (CPCG - ІФ). І я впевнений, що цей проект теж буде пріоритетним для наших партнерів, щоб реалізувати його в максимально короткий термін", - цитує прес-служба КМДА В.Кличка.

За словами мера Києва, зараз йде робота з узгодження "дорожньої карти", в якій будуть прописані поетапні дії як столичної влади, так і фахівців компанії China Pacific Construction Group. За проектом, нова лінія метрополітену буде майже 30 км у довжину з 13-ма станціями. Також буде побудована пересадочна лінія протяжністю 1 км між кільцевою електричкою і новою четвертою лінією. Для її експлуатації мають бути побудовані два електродепо - основне "Троєщина" і друге - "Гатне". Вартість будівництва оцінюється в $ 2 млрд, при цьому 85% від прогнозованої вартості проекту пропонується забезпечити за рахунок кредиту від китайських фінансових установ.

"Дуже добре, що такі всесвітньо відомі компанії розпочинають співпрацю з нами. Я в свою чергу особисто виступаю гарантом захисту інвестицій. Упевнений, що до кінця цього року ми підготуємо всі необхідні документи. І почнемо працювати", - зазначив мер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА