13:23 19.09.2018

Кабмін ввів інститут "кар'єрного радника" в Держслужбі зайнятості

1 хв читати
Кабмін ввів інститут "кар'єрного радника" в Держслужбі зайнятості

Кабінет Міністрів України передбачив введення в Державній службі зайнятості інституту "кар'єрного радника".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та припинення реєстрації безробітних, ведення обліку осіб, які шукають роботу" з урахуванням пропозицій уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової", - повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що цією постановою змінюються підходи до роботи Держслужби зайнятості, зокрема вводиться інститут "кар'єрного радника", який дасть змогу забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг із планування кар'єри з урахуванням потреб роботодавців і можливостей претендентів.

Також запроваджується в роботі Служби зайнятості профілювання безробітних та шукачів роботи для оцінки можливості їх працевлаштування з урахуванням навичок, кваліфікації та надання адресних послуг для повернення таких осіб на ринок праці.

Крім того, водяться індивідуальні плани надання послуг і працевлаштування.

"Такий план буде спільною програмою дій кар'єрного радника та зареєстрованого безробітного, що міститиме спільні зобов'язання обох сторін щодо пошуку роботи та забезпечуватиме індивідуальний підхід та організацію надання послуг", - наголошують у міністерстві.

Зазначається, що реалізація постанови не потребуватиме додаткового фінансування з державного бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА