13:46 19.09.2018

В Україні незначно знизився рівень використання неліцензійного ПЗ - BSA

2 хв читати
В Україні незначно знизився рівень використання неліцензійного ПЗ - BSA

 В Україні станом на кінець 2017 року 80% програмного забезпечення, встановленого на комп'ютерах, не має необхідних ліцензій, а з 2015 року (рік проведення попереднього дослідження) цей показник знизився на 2%, повідомила Асоціація виробників програмного забезпечення BSA | The Software Alliance за підсумками проведеного "Глобального дослідження ринку програмного забезпечення" (2018 Global Software Survey).

Водночас згідно з даними дослідження, комерційна вартість неліцензійного ПЗ за цей час скоротилася на $21 млн, або на 19,4%.

При цьому в середньому в регіоні "Центральна та Східна Європа" (до якого входять 24 країни) кількість неліцензійного ПЗ на кінець 2017 становить 57% (скорочення на 1% порівняно з попереднім дослідженням).

На думку асоціації, щоб скоротити ризик кібератак і підвищити прибуток, компанії в Україні мають перевірити програмне забезпечення у своїй ІТ-інфраструктурі та позбутися від неліцензійного ПЗ.

"Компаніям варто впровадити процеси управління програмними активами (SAM, Software Asset Management), щоб отримати повний контроль за встановленим у них програмним забезпеченням. Це, в свою чергу, дасть змогу організаціям знизити ризик кібератак, що тягнуть за собою серйозні наслідки для бізнесу, і позитивно позначиться на прибутку", - наведено в повідомленні слова президента і генерального директора BSA Вікторії Еспінель.

У "Глобальному дослідженні ринку програмного забезпечення за 2018 рік. Управління програмним забезпеченням: гарантії безпеки, можливості для бізнесу" (2018 Global Software Survey: Software Management: Security Imperative, Business Opportunity) наводять дані за обсягом і вартістю неліцензійного ПЗ, встановленого на персональних комп'ютерах у більше ніж 110 країнах і регіонах, а також результати опитування 23 тис. домашніх користувачів, співробітників підприємств і директорів з інформаційних технологій.

Асоціація виробників програмного забезпечення BSA | The Software Alliance зі штаб-квартирою у Вашингтоні, округ Колумбія, є найбільшою організацією, що представляє інтереси глобальної індустрії програмного забезпечення більше ніж на 60 ринках по всьому світу. Асоціація займається реалізацією ініціатив, які сприяють легальному використанню ПЗ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА