10:01 20.09.2018

Планів зі придбання ОВДП у Львова немає - Садовий

2 хв читати
Планів зі придбання ОВДП у Львова немає - Садовий

Львів найближчим часом не має наміру купувати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) через відсутність вільних коштів, повідомив мер міста Андрій Садовий агентству "Інтерфакс-Україна" у кулуарах нещодавнього форуму YES, організованого Фондом Віктора Пінчука у Києві.

"А навіщо нам це (купівля ОВДП - ІФ)? Ми не маємо зайвого ресурсу. Кожна гривня розписана і має своє призначення, ми, навпаки, шукаємо гроші", - сказав міський голова Львова.

Він також розкритикував представників уряду, які звинувачують місцеву владу за розміщення бюджетних коштів на короткострокових депозитах.

"Я вважаю таку критику піком некомпетентності. У нас чітко розплановані витрати на кожен місяць, але якщо я має заплатити якісь гроші через два місяці, чому вони мають лежати у мене "голими" на рахунку і не працювати? Ми кладемо їх на депозит", - пояснив А. Садовий.

За його словами, "зайвих" грошей у міст немає.

Він нагадав, що в 2018 році Львів для покриття невеликого дефіциту випустив облігації на 440 млн грн. "Ми це завжди робили - випускали муніципальні облігації. Я у всіх містах пропоную користуватися цим інструментарієм", - зазначив мер.

А.Садовий сказав, що питання випуску Львовом муніципальних облігацій в 2019 році залежатиме від підсумків виконання міського бюджету в цьому році і бюджету на наступний рік: чи буде в ньому дефіцит, і як він фінансуватиметься. Мер повідомив, що на сьогодні місто має хорошу підтримку з боку Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і у нього вимальовується добра співпраця з Європейським інвестиційним банком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА