11:58 20.09.2018

Порошенко сумнівається в можливості відкриття ринку землі найближчим часом

1 хв читати
Порошенко сумнівається в можливості відкриття ринку землі найближчим часом

Президент України Петро Порошенко висловив сумніви щодо можливості ухвалення найближчим часом рішення про створення ринку землі.

"Я розумію, що, на жаль, шансів на виважене державницьке рішення щодо створення, наприклад, цивілізованого ринку землі... зараз буде важко провести", - сказав він із парламентської трибуни в четвер, виступаючи з щорічним посланням.

При цьому він нагадав, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав мораторій на вільний ринковий обіг землі таким, що порушує права українців.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 грудня 2017 року ухвалила в цілому законопроект №7350, який продовжує мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2019 року. Президент України підписав його 30 грудня 2017 року.

Група з 55 народних депутатів, ініціатором якої став народний депутат О.Мушак, у лютому 2017 року звернулася до Конституційного Суду з питання скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

КС у середині лютого 2018 року прийняв рішення про відмову у відкритті конституційного провадження у справі про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Європейський суд з прав людини наприкінці травня 2018 року ухвалив рішення про те, що постійне продовження в Україні мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення порушує права людини.

ЄСПЛ закликав Україну якнайшвидше законодавчо врегулювати ринок сільгоспземель, оскільки саме для такого законодавчого врегулювання і вводився мораторій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА