13:00 20.09.2018

У НБУ не бояться популістів - перший заступник глави

2 хв читати
У НБУ не бояться популістів - перший заступник глави

Національний банк України з огляду на реалізовані реформи на фінансовому ринку та в економіці країни вважає низькими ризики практичної реалізації популістських гасел, які озвучують нині багато політиків, заявила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Ми не боїмося популістів, тому що фіскальне домінування (підпорядкування монетарної політики фіскальній, як правило, супроводжується фінансуванням держбюджету центробанком - ІФ) на сьогодні вже неможливе", - заявила вона в Одесі в четвер на Українському фінансовому форумі, організованому інвестгрупою ICU.

К.Рожкова зазначила, що на сьогодні завдяки подоланню дуже високої інфляції Нацбанк створив умови для імплементації реформ в усіх сферах.

"Як представник центробанку я хочу сказати, що, незважаючи на передвиборний період, незважаючи на незрозумілі гасла, ми не повинні боятися зупинення реформ, оскільки країна визначилися зі своїм шляхом - до Європи, до ЄС. Країна - це ми з вами", - наголосила вона.

Перший заступник глави Нацбанку додала, що очищення банківської системи привело до того, що банки працюють як трансмісійний механізм, і фактично стали реалізатором монетарної політики центробанку.

"Коли чую, що кредитні кошти будуть по 3%, я ставлю запитання - а хто заплатить різницю? Не можна відкинути об'єктивні закони", - заявила К.Рожкова.

Вона запевнила, що на сьогодні вже неможливо використовувати державні банки для цілей політичних груп, і будь-який кандидат має це розуміти.

"Не лише змінилися правила, а й змінилося фінансове середовище. А за ним змінюється і бізнес-середовище - це свідчення необоротного шляху реформ", - вважає перший заступник глави Нацбанку.

Водночас вона наголосила на важливості продовження реформ, і насамперед судової реформи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА