14:11 20.09.2018

ВР направила до КС проект конституційних змін, що закріплює фермерське господарство як основу аграрного устрою України

1 хв читати
ВР направила до КС проект конституційних змін, що закріплює фермерське господарство як основу аграрного устрою України

Верховна Рада включила до порядку денного сесії та направила до Конституційного Суду проект закону про внесення змін до ст. 41 Основного закону (№6236) щодо реалізації прав українських громадян на землю.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення підтримали 267 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Автором ініціативи виступив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко та нардепи з його фракції Віктор Галасюк та Віктор Вовк.

Запропонованими змінами до ст. 41 Конституції України пропонується додати норму, яка закріплює: основою аграрного устою України є фермерське господарство.

Згідно з процедурою, законопроект про внесення змін до Конституції України Верховна Рада може розглянути лише за наявності висновку Конституційного Суду щодо відповідності ініціативи вимогам ст. 157 та 158 Основного закону.

Після отримання висновків КС парламент може попередньо схвалити (прийняти в першому читанні) такий законопроект не менше ніж 226 голосами. Після цього, на наступній черговій сесії, парламент може голосувати за нього для прийняття в цілому. Для цього знадобиться не менше ніж 300 голосів парламентарів. Така процедура встановлена Конституцією України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА