18:25 20.09.2018

НКРЕКП відмовилася відстрочити запровадження добового балансування, УТГ попереджає про неповну реєстрацію всіх контрагентів

2 хв читати
НКРЕКП відмовилася відстрочити запровадження добового балансування, УТГ попереджає про неповну реєстрацію всіх контрагентів

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) повідомила АТ "Укртрансгаз" (УТГ) про неможливість перенесення термінів впровадження добового балансування.

"У зв'язку з такою позицією регулятора оператор ГТС інформує всіх суб'єктів ринку природного газу про необхідність виконати свою частину зобов'язань відповідно до оновленої редакції Кодексу ГТС, щоб із 1 жовтня перейти на модель добового балансування", - зазначено в повідомленні "Укртрансгазу".

У компанії зазначили, що станом на 20 вересня в системі інформаційної платформи добового балансування зареєстровано 352 контрагенти, зокрема 41 із 45 операторів ГРМ, 22 із 38 виконавців послуги ПСО і 47 із 55 видобувних підприємств.

"Нагадуємо, що компанії, які не пройдуть електронну реєстрацію, з 1 жовтня 2018 року не зможуть користуватися послугами транспортування природного газу в Україні", - наголошується в повідомленні.

Через це "Укртрансгаз" наполягає, щоб оператори ГРМ терміново виконали свої зобов'язання, надавши повну та достовірну інформацію про своїх споживачів до інформаційної платформи добового балансування для наповнення єдиного реєстру споживачів газу, як того вимагають положення Кодексу ГТС.

Як повідомлялося, УТГ створив інформаційну платформу добового балансування, здійснив її тестування за допомогою частини контрагентів, провів низку презентацій її функціоналу для представників ринку та розпочав звірку баз ЕІС-кодів у інформаційній платформі добового балансування.

Днями голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що подання операторами ГРМ неповних даних для реєстру абонентів ставить під загрозу перехід на добове балансування та проходження опалювального сезону.

Тоді як раніше голова НКРЕКП Оксана Кривенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" висловила впевненість, що обл- і міськгази передали АТ "Укртрансгаз" усі необхідні для роботи в опалювальний період дані абонентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА