19:33 21.09.2018

"Укртрансгаз" акцептував пропозицію "Зоря-Машпроект" на реконструкцію КС "Яготин"

2 хв читати
"Укртрансгаз" акцептував пропозицію "Зоря-Машпроект" на реконструкцію КС "Яготин"

ПАТ "Укртрансгаз" 20 вересня акцептувало пропозицію ДП НВКГ "Зоря-Машпроект" за підсумками тендера на реконструкцію компресорної станції (КС) "Яготин", повідомила прес-служба газової компанії.

"Тендерний комітет акцептував пропозицію "Зоря-Машпроект" на суму 2,248 млрд грн", - повідомили в "Укртрансгазі".

Як повідомлялося, заявки на участь у тендері "Укртрансгазу" на реконструкцію КС "Яготин" очікуваною вартістю до 2,466 млрд грн подали три компанії: ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання", ДП НВКГ "Зоря-Машпроект" і ПрАТ "Будівельна асоціація Інтербудмонтаж".

"Укртрансгаз" визначив КС "Яготин" одним із пріоритетних об'єктів для модернізації. Ця станція є однією з ключових у транспортуванні газу власного видобутку з газопромислових управлінь "Шебелинкагазвидобування" та "Полтавагазвидобування", бере участь у процесі закачування газу до підземних сховищ газу. КС компримує (стискає) газ для його подальшого транспортування магістральними газопроводами "Шебелинка-Диканька-Київ", "Шебелинка-Полтава-Київ", "Єфремівка-Диканька-Київ". Навіть за нульового транзиту російського газу через Україну цей об'єкт залишиться задіяним.

У рамках проекту планується до 2021 року побудувати на КС "Яготин" новий компресорний цех у складі чотирьох газоперекачувальних агрегатів із приводом від газотурбінних двигунів потужністю 14-16 МВт кожен та необхідною інженерною інфраструктурою. Використання сучасних агрегатів із високими екологічними показниками та показниками ефективності дасть змогу забезпечити транспортування природного газу в обсягах близько 50 млн куб. м на добу, або 16,5 млрд куб. м на рік.

Переможець тендера повинен буде забезпечити проектно-вишукувальні роботи, здійснити постачання обладнання, провести будівельно-монтажні роботи та спільно із замовником ввести об'єкт в експлуатацію.

В "Укртрансгазі" наголошують, що застосування EPC-контракту дасть змогу не прив'язуватися до конкретного виробника обладнання на етапі тендера, забезпечити розширення конкуренції у рамках проекту. Одним із головних додаткових критеріїв оцінки є ККД обладнання, передбаченого в тендерних пропозиціях учасників. Цей параметр характеризує рівень витрат паливного газу на модернізованій КС "Яготин".

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА