15:18 24.09.2018

Нардепи підписали листа до Порошенка із закликом публічно відповісти на інформацію про його зловживання

2 хв читати
Нардепи підписали листа до Порошенка із закликом публічно відповісти на інформацію про його зловживання

Народний депутат (позафракційний) Віктор Чумак заявляє, що передав президенту України Петру Порошенку підписаного 40 парламентарями листа із закликом публічно підтвердити або спростувати інформацію про його зловживання.

"Разом із Кримінальним кодексом, який я подарував президенту, я передав йому особисто в руки лист, який підписали 40 нардепів, у тому числі найрейтинговіший кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко", - написав В.Чумак на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Нардеп також оприлюднив копії листа і підписів. Члени парламенту просять главу держави вийти на прес-конференцію або організувати відкриту зустріч із народними депутатами. Вони закликають П.Порошенка особисто підтвердити або спростувати інформацію про наявність у нього незадекларованого майна, корпоративних прав і коштів в офшорних юрисдикціях і ухиленні від оподаткування в Україні.

Парламентарі також просять відповісти на інформацію про володіння незадекларованим зерновим і крохмальним бізнесом у РФ, про зловживання президентом владою з метою виграшу тендерів на постачання українській армії за завищеними цінами обладнання, виробленого підконтрольними йому підприємствами.

Крім того, питання стосуються схеми формування ціни на електроенергію "Роттердам+", ремонту фрегата "Гетьман Сагайдачний" на "Заводі "Кузня на Рибальському", функціонування Липецької кондитерської фабрики в РФ та отримання П.Порошенком від неї прибутку.

Нардепів також цікавить підтвердження або спростування інформації про підкуп народних депутатів перед голосуваннями, зокрема з кадрових питань - під час призначення Юрія Луценка генеральним прокурором, про отримання неправомірної вигоди за реєстрацію кандидатом у народні депутати Олександра Онищенка.

У листі сформульовані й запитання щодо встановлення президентом контролю над Національним агентством з питань запобігання корупції, Державним бюро розслідувань, Генеральною прокуратурою, Національною комісією з регулювання сфери комунальних послуг, головами місцевих держадміністрацій і судами.

Крім того, в листі нардепи називають незадовільними відповіді прес-служби президента на деякі випадки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА