15:19 24.09.2018

"Укренерго" має намір приєднатися до платформи СБУ для боротьби проти кіберзагроз

1 хв читати
"Укренерго" має намір приєднатися до платформи СБУ для боротьби проти кіберзагроз

НЕК "Укренерго" підписала зі Службою безпеки України меморандум про взаємодію і має намір долучитися до платформи MISP-UA для боротьби проти кіберзагроз, повідомила прес-служба компанії.

"Платформа MISP-UA є цінним джерелом інформації для захисту IT-інфраструктури. Вона призначена для захисту і обробки даних про кіберзагрози критичної інфраструктури у режимі реального часу. Платформа співпрацює з кількома десятками світових каналів, які володіють найоперативнішої та найактуальнішою інформацією. Вона постійно оновлюється, аналізує роботу інформаційних систем та ідентифікує можливі загрози", - зазначають в "Укренерго".

У компанії додають, що робота з MISP-UA надасть можливість компанії завчасно вживати заходів щодо захисту від кіберзагроз, а не усувати наслідки таких атак.

До MISP-UA вже приєдналися ПАТ "Укргідроенерго", ДП "Антонов", Lіnkos Group (розробник ПЗ M.E.Doc), МЗС та інші відомства.

У світі платформу MISP використовують NATO NCI Agency, CERT-EU, багато інших міжнародних організацій.

Як повідомлялося, "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, але незабаром буде перетворено на закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА