08:46 25.09.2018

Лондон має намір скасувати преференції для робочої сили з країн ЄС

2 хв читати
Лондон має намір скасувати преференції для робочої сили з країн ЄС

Проект міністра внутрішніх справ Великої Британії Саджида Джавіда щодо допуску в країну іноземних робітників отримав схвалення в уряді. Документ стосується перш за все висококваліфікованих приїжджих. Їх, як і раніше, будуть приймати, однак якщо раніше перевагу перед іншими отримували громадяни країн ЄС, то тепер ці преференції будуть скасовані, повідомляє Financial Times.

Ситуація може змінитися в тому випадку, якщо Великій Британії вдасться підписати повноцінну торговельну угоду з Євросоюзом щодо подальших взаємин після Brexit.

Що стосується низькокваліфікованих робітників, то їх пускатимуть в країну в разі їх готовності працювати в окремих галузях промисловості, а також в будівництві. Опоненти Джавіда, який з початку роботи в уряді виступав за посилення міграційної політики, вказували, що такий підхід призведе до нестачі робочих місць в готельному бізнесі, а також в кейтерінгу. Однак в підсумку в уряді порахували, що поступок в будівельному секторі досить.

Передбачається, що нові правила введуть після закінчення перехідного періоду в січні 2021 року. Проте, глава уряду Тереза ​​Мей за підсумками засідання кабінету вже заявила, що Велика Британія знову починає контролювати свої кордони.

Переговори між Євросоюзом і британським урядом після декількох місяців зайшли в глухий кут. Це визнала і сама Мей після саміту в Австрії, який відбувся 20 вересня. На ньому лідери ЄС відхилили план британського прем'єра, який називається "план Чекерс". Євросоюз вимагає від Британії ще більших поступок з торгівлі і митних угод.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА