11:32 25.09.2018

НГТУ просить співробітників піти в неоплачувану відпустку через дефіцит коштів

2 хв читати
НГТУ просить співробітників піти в неоплачувану відпустку через дефіцит коштів

 Правління ПАТ "Національна громадська телерадіокомпанія України" (НГТУ) звернулося до керівного складу компанії, а також до співробітників центральної дирекції з проханням скористатися відпусткою без збереження заробітної плати терміном на 8-15 днів через критичний дефіцит коштів на рахунках компанії, який виник унаслідок бюджетного недофінансування в 2018 році.

"Дефіцит критично необхідних коштів до кінця 2018 становить 220 млн грн. У зв'язку з тотальним недофінансуванням НГТУ та наявним дефіцитом коштів, який ставить під загрозу роботу телерадіокомпанії та можливість трансляції всіх теле- і радіоканалів громадського мовника, правління НГТУ змушене вдатися до антикризових заходів", - йдеться в офіційному повідомленні компанії на сайті громадського мовлення.

Зокрема, рішенням правління компанії від 24 вересня 2018 року вирішено звернутися до працівників ПАТ "НГТУ" з проханням скористатися відпусткою без збереження заробітної плати: для вищого керівного складу (голова правління, члени правління, виконавчий директор, заступники виконавчого директора, генеральні продюсери) - терміном на 10-15 днів; для керівного складу – терміном на 10 днів; для некерівного складу центральної дирекції, що не задіяний у забезпеченні ефірного мовлення та виробництві телерадіоновин, - терміном на вісім днів.

Крім того, в компанії вирішили обмежити прийом на роботу, припинити виплату премій керівному складу, провести переговори з контрагентами щодо розстрочки та відтермінування оплати за послуги та матеріали, отримані в 2018 році.

У НГТУ зазначають, що неодноразово зверталися до уряду стосовно критичної ситуації через незаконне недофінансування.

"Правління НГТУ змушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення, що може розглядатися як спосіб фінансового тиску на незалежні засоби масової інформації", - зазначається в повідомленні.

У компанії наголошують, що урізане вдвічі фінансування ставить під загрозу подальше існування суспільного мовника в Україні.

Як повідомлялося, 25 вересня КРРТ відключив мовлення "UA: Перший" за борги.

У червні телеканал "UA: Перший" призупинив аналогове мовлення в Києві та ще восьми містах через брак коштів на оплату трансляції.

Раніше ПАТ "НГТУ" неодноразово заявляло про недостатнє фінансування роботи громадського мовлення в 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА