18:23 25.09.2018

МЕРТ має намір ініціювати скасування книги відгуків і пропозицій

1 хв читати
МЕРТ має намір ініціювати скасування книги відгуків і пропозицій

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) підготувало проект урядової постанови про скасування книги відгуків і пропозицій, оскільки цей інструмент вводить в оману споживачів, повідомляється на сайті міністерства у вівторок.

"Споживачі сподіваються, що їхні записи можуть сприяти відновленню порушених прав, але на практиці це не працює, адже власники бізнесу часто не перевіряють книгу", - пояснює міністерство.

Окрім цього, громадяни мають зазначати в таких книгах свої персональні дані - адресу, номер телефону тощо, які можуть бути використані шахраями з причини загальнодоступності таких документів, наголошує МЕРТ.

При цьому МЕРТ пояснило, що з ухваленням закону "Про звернення громадян" доцільніше спрямовувати особисті електронні або письмові звернення бізнесу, на які компанії зобов'язані відповідати у встановленій формі.

Вимога ведення книги відгуків і пропозицій створює зайвий тиск на добросовісний бізнес, вважає міністерство. Згідно з підрахунками МЕРТ, загальні витрати бізнесу на забезпечення цієї вимоги становлять близько 125 млн грн на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА