20:08 25.09.2018

МХП планує придбати 100% акцій словенської Perutnina Ptuj

3 хв читати
МХП планує придбати 100% акцій словенської Perutnina Ptuj

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП) заявив про намір придбати 100% акцій вертикально-інтегрованої компанії в Південно-Східній Європі Perutnina Ptuj (Словенія), повідомила прес-служба агрохолдингу.

"МХП робить стратегічний крок з розширення діяльності, що принесе Компанії додаткову вартість і посилить її позицію як глобального гравця. У свою чергу Perutnina Ptuj отримує стратегічного і довгострокового інвестора. Perutnina Ptuj володіє сильними брендами і значною часткою на ринку продукту з додатковою вартістю, і МХП готовий підтримати ці позиції за допомогою інвестицій і подальшого розвитку їх у майбутньому", - йдеться в прес-релізі МХП.

МХП, зокрема, має намір поліпшити якість виробничої бази (активів) Perutnina Ptuj.

"Ця співпраця не тільки принесе пряму вигоду місцевим фермерам і співробітникам Perutnina Ptuj, а й позитивно вплине на галузь птахівництва в Балканському регіоні загалом", - зазначили в агрохолдингу.

МХП 21 вересня 2018 року одержав від Slovenian Competition Protection Agency повідомлення про реєстрацію заявки на купівлю Perutnina Ptuj.

Про намір придбати 100% акцій Perutnina Ptuj агрохолдинг повідомив 26 вересня також на Лондонській фондовій біржі після повідомлення від Federal Competition Authority of Austriа про реєстрацію заявки на купівлю.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Також здійснює виробництво зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені півтуші курей, які переробляються, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. Земельний банк агрохолдингу станом на кінець 2017 року становив близько 370 тис. га.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Чистий прибуток МХП у 2017 році зріс у 3,3 разу - до $230 млн порівняно з 2016 роком, виручка - на 13,4%, до $1,288 млрд. За перше півріччя 2018 року чистий прибуток МХП скоротився на 10% - до $190 млн порівняно з аналогічним періодом 2017 року, виручка зросла на 16% - до $694 млн.

Perutnina Ptuj - вертикально інтегрована компанія в Південно-Східній Європі. Володіє потужностями з вирощування бройлерів у Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії та Герцеговині. Провадить діяльність у 22 країнах. Налічує 3,5 тис. співробітників у восьми країнах. Компанія в Словенії обробляє 4 тис. сільськогосподарських угідь.

Акціонерами Perutnina Ptuj є Slovenian Steel Group (SIJ d.d., 85,16% акцій), підконтрольний йому Holding PMP d.d. (5,53%) та інші (9,31%).

Як наголошується в річному звіті SIJ, у 2017 році група купила 12,77% Perutnina Ptuj за EUR11,4 млн, довівши своє пряме і непряме володіння до 90,69%.

У звіті активи Perutnina Ptuj Group і Holding PMP були зазначені як активи на продаж і оцінювалися в EUR270 млн, а їх зобов'язання - в EUR133 млн. Компанія SIJ заявляла про плани провести spin-off Perutnina Ptuj до кінця 2018 року.

Згідно зі звітом, оборот Perutnina Ptuj Group у 2017 році зріс до EUR257,11 млн з EUR211,35 млн у 2016 році, EBITDA, відповідно, - до EUR24,418 млн з EUR24,229 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА