13:56 26.09.2018

ЄС розробляє стратегію співпраці з КНР і Україні важливо не залишитися осторонь від цього процесу

2 хв читати

Україна не має залишитися в стороні від процесу розробки Європейським Союзом стратегії співпраці з Китаєм, вважає член правління ради зовнішньої політики "Українська призма" Сергій Герасимчук.

"Європейський Союз співпрацює з Китаєм у багатьох сферах, Європейський Союз розробляє стратегію взаємодії з Китаєм, і нам було б важливо не залишитися осторонь від цього процесу, тому що і ЄС, і Китай є для нас дуже цікавими партнерами", - сказав С.Герасимчук під час презентації аналітичного дослідження "Україна - Китай після 2014 року: нова сторінка у відносинах" у середу в Києві.

Він нагадав, що ЄС і Китай на формальному рівні виступають за територіальну цілісність України і в цьому контексті є її союзниками.

С.Герасимчук наголосив, що після "суттєвої паузи" у відносинах між країнами, Україна і Китай виходять на новий рівень динаміки взаємин.

За словами експерта, якщо в 2014 році між Китаєм та Україною контакти були обмежені, то в останні роки відбулися кілька зустрічей лідерів країн на міжнародних майданчиках. Він вважає не менш важливим, що здійснюються контакти на міжурядовому рівні, зокрема, наприкінці минулого року відбулося засідання українсько-китайської міжурядової комісії.

"Наразі Україна та Китай виходять на рівень стратегічного діалогу", - висловив переконання С.Герасимчук, нагадавши, що згідно зі статистичними даними, з 2015 року Китай входить до країн, з якими в України найбільший товарообіг.

Він також зазначив, що економічний потенціал співробітництва двох країн до кінця не використано. "Безумовно, наші країни мають значно більші можливості для економічного співробітництва", - сказав С.Герасимчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА