14:36 26.09.2018

Сбербанк, як і раніше, не розглядає ліквідацію української "дочки", сподівається продати її

2 хв читати
Сбербанк, як і раніше, не розглядає ліквідацію української "дочки", сподівається продати її

Сбербанк Росії, як і раніше, не розглядає варіант "здачі" ліцензії свого українського дочірнього банку, повідомив журналістам перший заступник голови правління Сбербанку Лев Хасіс.

"З урахуванням того санкційного режиму, який в Україні запроваджено щодо російських банків, це абсолютно безперспективна історія, тому що навіть якщо уявити собі, що ми припинили б діяльність банку, заплатили б за всіма зобов'язаннями перед клієнтами і зібрали б усі гроші з боржників, то навіть і в цьому разі забрати свої гроші ми не зможемо", - сказав Л.Хасіс.

Він нагадав, що санкції, введені Україною проти Росії, "передбачають заборону на будь-які рухи грошей з України в бік російських банків". За словами топ-менеджера, Сбербанк продовжує діалог із Нацбанком України.

Як повідомлялося, комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку України (НБУ) ухвалив рішення відмовити в придбанні через Паритетбанк (Білорусь) суттєвої участі в Сбербанку (Київ) в розмірі 100% його статутного капіталу. Відповідне рішення ухвалено 14 вересня через подання недостатнього обсягу документів та інформації для підтвердження відповідності заявника вимогам законодавства України.

У березні, за підсумками першої спроби, НБУ також відмовив Паритетбанку.

Раніше інтерес до купівлі українського Сбербанку виявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати Паритетбанк і через нього - українську "дочку" Сбербанку РФ.

Сбербанку РФ. Спочатку влада Білорусі схвалила продаж бізнесменові держбанку за $50 млн, однак пізніше підконтрольна В.Прокопню компанія VP Capital повідомила, що Паритетбанк залишається у власності держави.

Крім того, в Сбербанку (РФ) була домовленість про продаж українського активу іншій групі інвесторів, але угода не відбулася. НБУ в липні 2017 року відмовив бізнесмену Григорію Гусельникову та синові власника НК "Русснефть" Михайлу Гуцерієву Саїду щодо придбання суттєвої участі в українському Сбербанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА