17:21 26.09.2018

Мінрегіон підвищив вимоги до проектування будівель на складних ґрунтах

1 хв читати
Мінрегіон підвищив вимоги до проектування будівель на складних ґрунтах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підвищило вимоги до проектування будівель на складних ґрунтах, додавши до переліку слабкі та карстові, повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

"Тепер спеціальні підвищені вимоги до проектування на складних ґрунтах ... діють для слабких і карстових ґрунтів. Слабкі ґрунти поширені в річкових заплавах, прибережних зонах, вони є заторфованими та замуленими. Особливістю карстових ґрунтів є те, що вони утворюють небезпечні порожнини в товщі ґрунтів, наприклад печери й інші подібні утворення. Такі ґрунти переважають у степовій зоні України", - написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з його повідомленням, раніше підвищені вимоги стосувалися тільки просадних ґрунтів і територій, де видобуваються корисні копалини. Нові вимоги містяться в державних будівельних нормах (ДБН), які вже набули чинності.

"Завдяки новим вимогам підвищиться надійність і безпека проектованих будівель завдяки мінімізації негативних геологічних впливів", - зазначив заступник міністра регіонального розвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА