13:31 27.09.2018

Київрада відклала закриття полігону ТПВ №5 у Підгірцях на 2021 рік

2 хв читати
Київрада відклала закриття полігону ТПВ №5 у Підгірцях на 2021 рік

 Київська міська рада відклала закриття полігону твердих побутових відходів (ТПВ) №5 у с. Підгірці Обухівського р-ну Київської обл. на 2021 рік.

Відповідне рішення підтримали 78 депутатів.

"Два роки здійснювалися заходи щодо реабілітації ТПВ №5. Вони виконані частково. Ми пропонуємо доповнити це рішення додатковим переліком заходів, спрямованих на безпечне закриття полігону. Наразі ми розпочинаємо заходи з реконструкції полігону, запланували конкретні рішення стосовно будівництва альтернативи полігону", - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час обговорення питання на засіданні в четвер.

За словами депутата Святослава Кутняка ("Свобода"), це рішення передбачає закриття полігону в 2021 році, тоді як раніше закриття було заплановано на 1 жовтня 2018 року.

П.Пантелеєв додав, що КМДА працює над трьома альтернативами для поводження зі сміттям, яке наразі вивозять на полігон ТПВ №5.

"Нині відбувається конкурс на будівництво заводу з переробки сміття, і це перший напрям роботи щодо альтернативи полігону. Другий напрям - це ініціатива "Київспецтрансу". І третє - проекти, замовником яких буде муніципалітет", - пояснив заступник голови КМДА.

Як повідомлялося раніше, ПрАТ "Київспецтранс" планує побудувати сміттєпереробний завод потужністю 450 тис. тонн сміття на рік і вартістю EUR60 млн. Також підприємство незабаром здійснить реконструкцію полігону вартістю 300 млн грн, а в 2019-му приступить до його рекультивації.

Крім того, наприкінці серпня КП "Київкомунсервіс" відкрило прийом заявок на конкурс із будівництва сміттєпереробного заводу мінімальною потужністю 426 тис. тонн на рік. На початок вересня конкурсну документацію отримали чотири компанії, дві з них - китайські.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА