13:39 27.09.2018

МВФ збільшив загальний розмір кредитної лінії для Аргентини до $57 млрд

2 хв читати
МВФ збільшив загальний розмір кредитної лінії для Аргентини до $57 млрд

Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділить Аргентині додаткові кредити на суму $7,1 млрд у рамках узгодженої сторонами програми допомоги, заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

Вона зазначила, що фонд прискорить перерахування коштів Аргентині - країна зможе отримати на $19 млрд більше, ніж планувалося раніше, в період із поточного моменту і до кінця 2019 року.

Загалом розмір кредитної лінії, відкритої фондом Аргентині, збільшиться до $57 млрд, що робить цю програму наймасштабнішою в історії МВФ, пише газета Financial Times.

Буенос-Айрес уже отримав $15 млрд від МВФ, і ще $35 млрд буде перераховано державі до кінця наступного року.

Досягнення угоди з МВФ потребувало відставки голови аргентинського центробанку Луїса Капуто, який, за даними FT, не міг прийти до угоди з представниками фонду щодо обсягів допустимих інтервенцій центробанку на валютному ринку.

Л.Капуто подав прохання про відставку президентові країни Маурісіо Макрі 25 вересня, через три місяці після призначення на цю посаду.

У середу К.Лагард заявила, що аргентинський ЦБ дотримуватиметься "режиму плаваючого валютного курсу без інтервенцій" за нового голови центробанку Гідо Сандлеріса.

"У разі невиправдано різких коливань валютного курсу центробанк може здійснити обмежені інтервенції для запобігання заворушенням на ринках", - зазначила К.Лагард.

Г.Сандлеріс, у свою чергу, повідомив, що ЦБ не здійснюватиме інтервенції за збереження курсу аргентинського песо на рівні 34-44 песо за $1. У разі виходу курсу за ці рамки, центробанк зможе щодня витрачати до $150 млн зі своїх резервів на підтримку нацвалюти.

Курс песо в середу знизився на 0,8% - до 38,532 песо/$1.

К.Лагард наголосила, що основною метою плану програми МВФ в Аргентині є захист найбільш вразливих верств населення.

ВВП Аргентини, як очікується, скоротиться більше ніж на 2% у 2018 році, інфляція перевищить 40%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА