18:50 27.09.2018

Ціни на нафту залишаються на максимумі за чотири роки

2 хв читати
Ціни на нафту залишаються на максимумі за чотири роки

Ціни на нафту еталонних марок надалі підвищуються, перебуваючи на максимумі за останні чотири роки, на новинах із США та в очікуванні початку дії другого раунду американських санкцій проти Ірану.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:45 за к. ч. подорожчали на $0,31 (0,38%) і торгуються на рівні $81,65 за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на цей час збільшилися на $0,44 (0,61%) - до $72,01 за барель.

Четвертий квартал стане найнапруженішим більш ніж за десять років кварталом із точки зору балансу попиту та пропозиції сировини через різке скорочення постачання нафти з Ірану, прогнозує Energy Aspects.

"Наші останні дослідження свідчать, що експорт Ірану в листопаді може скоротитися до менше ніж 1 млн б/д", - йдеться в огляді. Таким чином, постачання можуть знизитися майже на 2 млн б/д порівняно з квітневим рівнем (2,85 млн б/д), а це ще не закладено в котирування.

Міністр енергетики США Рік Перрі в середу заявив, що країна не має наміру вдаватися до продажу нафти зі стратегічних резервів для того, щоб компенсувати потенційні негативні наслідки втрати іранського експорту для світового ринку. Це мало б "незначний і короткостроковий вплив" на ринок, сказав він.

Експерти раніше обговорювали можливість того, що США можуть удатися до продажу нафти з резервів, щоб пом'якшити наслідки нового раунду антиіранських санкцій, що набувають чинності на початку листопада.

Експорт іранської нафти на світовий ринок із квітня поточного року вже впав на 35%.

Згідно з даними міністерства енергетики США, оприлюдненими напередодні, запаси нафти в країні зросли за підсумками тижня вперше з серпня. Показник збільшився на 1,85 млн барелів, до 395,989 млн барелів, на тлі скорочення попиту з боку нафтопереробних підприємств, що традиційно закриваються у цю пору року на технічне обслуговування.

Аналітики, опитані S&P Global Platts, прогнозували тижневе зниження запасів нафти в США на 2,2 млн барелів.

Водночас звіт Міненерго вказав на менш значне збільшення запасів, ніж дані Американського інституту нафти (API), оприлюднені напередодні. API повідомив про підвищення резервів за тиждень на 2,9 млн барелів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА