19:21 27.09.2018

"Укроборонпром" продовжив до грудня прийом заявок на участь у тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну

2 хв читати
"Укроборонпром" продовжив до грудня прийом заявок на участь у тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну

Тендерний комітет держконцерну "Укроборонпром" продовжив до 11 грудня термін подачі документів на участь у тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну, повідомила в четвер прес-служба держконцерну.

Згідно з повідомленням, рішення про продовження термінів подачі документів на тендер прийнято в результаті уточнення кваліфікаційних вимог до учасників тендера за підсумками консультацій з експертним середовищем, представниками профспільноти, західними партнерами, а також Незалежним антикорупційним комітетом з питань оборони (НАКО).

За оцінками "Укроборонпрому", дане рішення дозволить залучити до тендеру більш широке коло провідних міжнародних компаній, і в першу чергу, тих, які "ще коливалися" щодо своєї участі в тендері. Разом з тим, продовження терміну подачі документів надає можливість учасникам тендера належним чином і якісно підготувати тендерні пропозиції, зазначає прес-служба.

"У свою чергу, концерн розраховує на використання всіх переваг висококонкурентної закупівлі для обрання найкращих пропозицій", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в кінці 2017 року "Укроборонпром" оголосив в системі державних закупівель ProZorro тендер на залучення стратегічного консультанта для проведення міжнародного аудиту держконцерну, в лютому 2018 року проведення аудиту було схвалено оновленою наглядовою радою держконцерну.

Оновлені в травні умови тендера передбачають закупівлю "Укроборонпромом" послуг незалежного аудиту за міжнародними стандартами, включаючи стратегічний, операційний, технологічний, фінансовий і юридичний огляд і діагностику (due diligence) діяльності держконцерну і його учасників; удосконалення розробленої стратегії корпоративної і виробничої реструктуризації держконцерну, а також супровід практичного впровадження підготовлених рекомендацій. Загальна вартість консалтингових послуг в рамках аудиту оцінюється в 130 млн грн. Їз них: стратегічний, операційний і технологічний аудит - 78 млн грн; юридичний аудит - 19,5 млн грн; незалежний аудит згідно з міжнародними стандартами та практичне впровадження рекомендацій - 32,5 млн грн. Термін надання консалтингових послуг - до 30 червня 2020 року.

Колишній термін подачі заявок на тендер закінчувався 28 вересня.

Відповідно до прийнятого ВР у червні 2011 року закону України, "Укроборонпром", до складу якого сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, включаючи держкомпанію "Укспецекспорт" і її дочірні підприємства, забезпечує спільно з урядом управління об'єктами держвласності в ОПК.

У 2016 році "Укроборонпром" озвучив плани щодо переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани з проведення реформи ОПК. Основними напрямами реформи розглядаються: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій. Україна пов'язує успішне проведення реформи з розширенням технологічної та промкооперації з США в ОПК. Також Київ розраховує на допомогу американської сторони при проведенні реформи оборонної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА