14:20 28.09.2018

АМКУ аналізує заяву Тігіпка на покупку "Кузні на Рибальському"

2 хв читати
АМКУ аналізує заяву Тігіпка на покупку "Кузні на Рибальському"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 26 вересня 2018 року одержав заяву про надання дозволу фізичній особі - громадянину України Сергію Тігіпку - на придбання понад 50% акцій ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) опосередковано через компанію "Евінз Лімітед" (Кіпр).

"Наразі заяву аналізують щодо повноти інформації та документів, що додаються до неї", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в АМКУ в п'ятницю.

"У разі прийняття до розгляду заяву буде розглянуто в терміни, передбачені законодавством", - додали в АМКУ.

Напередодні група "ТАС" С.Тігіпка повідомила про досягнення попередньої домовленості про покупку ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". "Після отримання дозволу від регулятора сторони мають намір продовжити роботу із здійснення угоди", - зазначили в прес-службі групи на офіційний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше – ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств судпрому України.

Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ).

В умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких - 40 мм гранатомет УАГ-40 із вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 році підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Завод також бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

У 2016 році уряд надав ПАТ "Ленкузня" право на експорт товарів військового призначення власного виробництва та імпорт товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році, з урахуванням перейменування підприємства на ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському", його повноваження спецекспортера було продовжено терміном до 1 січня 2021 року.

За даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 раза порівняно з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс у 6,6 раза (557, 36%) - до 776,18 млн грн.

Про плани зі зміни власника ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" повідомило 25 вересня прес-служба суднозаводу. Пізніше інформацію про підготовлювану операцію підтвердив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА