18:10 28.09.2018

Сільрада Коцюбинського назвала ініціативу Київради щодо включення смт до складу столиці "рейдерською атакою"

2 хв читати

Сільська рада смт Коцюбинського Київської обл. назвала звернення Київської міської ради до Верховної Ради з пропозицією включити Коцюбинське до складу столиці "рейдерською атакою".

"Київрада розпочала рейдерську атаку на селище Коцюбинське. 27 вересня міськрада в односторонньому порядку ініціювала приєднання смт Коцюбинського до Києва... З офіційним проханням до столичних депутатів про таке приєднання територіальна громада Коцюбинського не зверталася", - повідомляє прес-служба сільради Коцюбинського.

За даними секретаря сільради Миколи Єременка, Київрада ухвалила рішення про звернення до ВР із процедурними порушеннями.

"Документ було зареєстровано 19 вересня... його могли розглянути не раніше ніж через 20 робочих днів після його оприлюднення. Отже, жителів селища було позбавлено можливості відреагувати на ініціативу, яка безпосередньо зачіпає їхні інтереси", - наводить прес-служба слова М.Єременка. За його словами, проект рішення постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків не розглядала.

Як повідомлялося, Київрада вирішила звернутися до Верховної Ради з пропозицією про зміну меж Києва, що передбачає включення смт Коцюбинського до складу столиці.

"Коцюбинське є своєрідним анклавом у Києві. За нашою інформацією, понад 90% його жителів працюють у Києві, користується нашими комунікаціями, дитсадками, школами - практично там проживають кияни. Цей проект покликаний розпочати процедуру, яка забезпечить можливість їм проживати в Києві", - зазначив ініціатор проекту секретар Київради Володимир Прокопів під час розгляду проекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА