19:48 28.09.2018

"Укрзалізниця" ввела заборону на навантаження брухту на адресу найбільшого в Україні меткомбінату "ArcelorMittal Кривий Ріг"

3 хв читати
"Укрзалізниця" ввела заборону на навантаження брухту на адресу найбільшого в Україні меткомбінату "ArcelorMittal Кривий Ріг"

ПАТ "Укрзалізниця" видало конвенцію про заборону з 27 вересня поточного року навантаження і відправлення брухту чорних металів на адресу Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) у вагонах ЦТЛ ("Укрзалізниці").

Відповідно до прес-релізу "Укрзалізниці" у п'ятницю, заборона обумовлена необхідністю мінімізувати її втрати від неефективного використання вагонів меткомбінатом. Через хронічні тривалі затримки вагонів на під'їзних коліях АМКР та їх несвоєчасне розвантаження "Укрзалізниця" щодоби втрачає понад 400 вагонів, які могли бути задіяні в перевезеннях. У результаті таких дій "Укрзалізниця" недоотримує значні доходи, які вкрай необхідні для оновлення парку локомотивів та рухомого складу.

За даними "Укрзалізниці", на сьогодні "ArcelorMittal Кривий Ріг" понаднормово затримує на своїх під'їзних коліях в очікуванні вивантаження понад 2 тис. вагонів, зокрема понад 600 вагонів філії "Центр транспортної логістики" ПАТ "Укрзалізниця" (ЦТЛ). Понад три доби простоюють +1034 вагонів, понад 10 діб - 316 вагонів.

Окремі вагони з вантажами на підприємстві не вивантажують по 60-70 діб, переважно це брухт, вугілля і флюси. В "Укрзалізниці" зазначають, що такі тривалі затримки вагонів, яких припускається "ArcelorMittal Кривий Ріг", порушують загальний технологічний процес перевезень. При цьому наголошується, що залізничний транспорт - складна система і його ефективне функціонування залежить не лише від залізниці, а й від усіх учасників перевізного процесу.

"Є чіткі правила гри і технологічні нормативи. Якщо на під'їзних коліях клієнтів передбачено норми, то це негативно впливає на весь процес перевезення. Страждають передусім інші клієнти, які дотримуються встановлених нормативів, і справедливо не розуміють, чому порожні вагони приїхали до них на дві доби пізніше, ніж планувалося. Тому, замість того, щоб звинувачувати "Укрзалізницю" в усіх своїх поразках, я б закликав колег із ArcelorMittal зосередитися на поліпшенні ефективності своїх виробничих процесів", - прокоментував ситуацію директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики ПАТ "Укрзалізниця" Антон Саболевський, якого цитує прес-служба.

"Укрзалізниця" закликає металургів до партнерського співробітництва, яке враховує інтереси обох сторін і передбачає неухильне дотримання договірних зобов'язань.

Раніше повідомлялося, що "ArcelorMittal Кривий Ріг" найдовше, порівняно з іншими підприємствами, затримує вагони на під'їзних шляхах і постійно порушує встановлені технологічні нормативи користування вагонами. За 8 місяців цього року середній час користування вагонами на меткомбінаті становив 90,6 годин проти встановленого нормативного часу 68 годин. Тобто, кожен вагон на підприємстві затримується під вантажною операцією в середньому на 22,7 години довше, ніж це передбачено нормативом, резюмують у прес-релізі.

Раніше гендиректор АМКР жорстко розкритикував нове керівництво "УЗ" через погіршення ситуації із перевезеннями.

Також повідомлялося, що ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" у 2018 році придбало 500 напіввагонів, частину з яких отримали раніше, а восени планувалося повністю закрити угоду.

"Власний парк зросте вдвічі, що надасть нам можливість 10-15% перевезень здійснювати своїми силами. Наша мета - довести власний парк вагонів до 1500, це приблизно третина від нашої загальної потреби (4500 вагонів)", - пояснював представник АМКР.

АМКР щорічно перевозить 5 млн тонн металопродукції і 2,5-3 млн тонн концентрату.

До придбання 500 нових вагонів рухомого парк АМКР становив близько 300 вагонів.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

За даними підприємства, у власності Arcelor Mittal Duisburg GmbH (ФРН) перебуває 95,128% його акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА