12:28 29.09.2018

Порошенко підписав закон про "єдине вікно" на митниці

2 хв читати
Порошенко підписав закон про "єдине вікно" на митниці

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур під час переміщення товарів через митний кордон України", повідомляє прес-служба глави держави.

Закон вносить зміни до Митного кодексу України та низки законів у частині спрощення нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Його реалізація дасть змогу повноцінно запровадити механізм "єдиного вікна" шляхом оптимізації здійснення контрольних процедур під час переміщення товарів через митний кордон України, що прискорить процес проведення експортно-імпортних операцій та покращить інвестиційну привабливість та рейтингові показники України (Doing Business та Індекс ефективності логістики).

Цей документ забезпечить оптимізацію та спрощення процедур проведення державних видів контролю під час здійснення зовнішньоекономічних операцій; зменшить кількість контролюючих органів в пунктах пропуску через державний кордон України та в місцях митного оформлення товарів і транспортних засобів всередині країни; покращить експортний потенціал України; зменшить витрати суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що експортують товари з України; зменшить кількість дозвільних документів, які подаються при митному оформленні товарів та їх пропуску через митний кордон України.

Крім того, буде зменшено адміністративний тиск та фінансові витрати для бізнесу завдяки зменшенню кількості контролюючих органів, з якими взаємодіють суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності; зменшиться ризик корупційних дій за рахунок впровадження безпаперової взаємодії між посадовими особами державних органів та суб'єктами господарювання.

Впровадження норм закону забезпечить виконання низки міжнародно-правових зобов'язань України в рамках Світової організації: створення і підтримки "єдиного вікна", передбаченого п. 4 ст. 10 Угоди про спрощення процедур торгівлі, яка є частиною Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі; щодо приведення існуючих на сьогодні процедур контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України, та законодавчих підстав для їх здійснення у відповідність з Угодою СОТ "Про застосування санітарних та фітосанітарних заходів".

На початку вересня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №7010 про "єдине вікно" на митниці з поправками президента, що скасовують вимогу подання паперових документів, виданих одним державним органом іншому, і оптимізує роботу контролюючих служб на пунктах пропуску через держкордон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА