12:29 29.09.2018

Порошенко: Власник "Кузні на Рибальському" має бути вітчизняним

3 хв читати
Порошенко: Власник "Кузні на Рибальському" має бути вітчизняним

Президент України Петро Порошенко заявив, що оскільки ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) відіграє помітну роль у зміцненні обороноздатності держави, його новий власник має бути вітчизняним.

Виступаючи в суботу в Харкові на відкритті Х Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", П.Порошенко зазначив, що "Кузня на Рибальському" об'єктивно не може не відігравати помітної ролі у зміцненні обороноздатності держави. "Хочу повною мірою уникнути конфлікту інтересів і тому нехай у нього буде інший власник. Ви розумієте, чому – у зв'язку з роллю в обороноздатності, власник має бути вітчизняний", – наголосив він.

Про плани щодо зміни власника ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" повідомила 25 вересня прес-служба суднозаводу. Пізніше інформацію про угоду підтвердив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

Група "ТАС" С.Тігіпка поінформувала про досягнення попередньої домовленості про купівлю ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 26 вересня 2018 року отримав заяву про надання дозволу фізичній особі – громадянину України Сергію Тігіпку – на придбання понад 50% акцій ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (Київ) опосередковано через компанію "Евінз Лімітед" (Кіпр).

ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському "(раніше – ПАТ "Ленінська кузня") – одне з відомих на ринку підприємств судпрому України. Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" (раніше – "Фонд "Петра Порошенка", Київ), в якому сконцентровані активи президента України П.Порошенка.

В умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких – 40 мм гранатомет УАГ-40 з вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 р. підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин – 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ"Арбалет". Завод також бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

Уряд в 2016 році надав ПАТ "Ленкузня" право на експорт товарів військового призначення власного виробництва та імпорт товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році з урахуванням перейменування підприємства у ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському " його повноваження спецекспортера були продовжені терміном до 1 січня 2021 року.

Згідно з даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському " збільшив чистий прибуток за МСФЗ в 2,2 разу порівняно з 2016 роком – до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс в 6,6 разу – до 776,18 млн грн.

Про плани щодо зміни власника ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" повідомила 25 вересня прес-служба суднозаводу. Пізніше інформацію про угоду підтвердив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА