13:45 01.10.2018

ФГВФО закликає Мін'юст невідкладно припинити незаконну перереєстрацію нерухомості в центрі Одеси

2 хв читати
ФГВФО закликає Мін'юст невідкладно припинити незаконну перереєстрацію нерухомості в центрі Одеси

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заявляє про незаконну перереєстрації права власності на нерухомість ліквідованого Платинум Банку (Київ) в центрі Одеси і закликає Міністерство юстиції терміново скасувати відповідні дії.

Як повідомляється на веб-сайті Фонду, реєстратор комунального підприємства "Центр реєстрації" (Одеська обл.) Наталія Грицай без пояснень вилучила з Реєстру майнових прав на нерухоме майно запис про право власності на нежитлову нерухомість загальною площею понад 11 тис. кв. м, розташовану за адресою просп. Шевченка 4а в Одесі. Потім це майно без жодних пояснень і документарних підстав було перереєстровано на фізичну особу Садігова Фаміла Тофіка Огли, який, в свою чергу, передав відповідні права ТОВ "Садіг Тофік".

ФГВФО при цьому звертає увагу, що стосовно дій Н.Грицай у Міністерстві юстиції вже триває перевірка. ТОВ "Садіг Тофік" засновано за день до зазначеної операції, керівником товариства є котрийсь Давид Марабян.

"Особу з таким самим ім'ям внесено до бази даних сайта "Миротворець" як бойовика незаконних збройних формувань із позивним "Вірмен", - зазначив Фонд.

Наразі ФГВФО і Платинум Банк готують скаргу до Міністерства юстиції з вимогою в оперативному порядку скасувати такі реєстраційні дії та відновити право власності на майно.

Крім цього, Фонд повідомив, що це не перша спроба шахраїв заволодіти активом Платинум Банку.

"У травні цього року була зроблена спроба переоформити майно на фізичну особу - Семена Гольця, а наприкінці 2017 року на підставі рішення суду невстановлені особи наклали заборону на відчуження майна, щоб перешкодити Фонду виставити актив на продаж і реалізувати на відкритих торгах", - стверджує ФГВФО.

Фонд передбачає, що за спробами позбавити банк права власності на майно стоять наближені до колишніх акціонерів банку особи. Водночас ФГВФО зазначив, що це попередня інформація, і вона може бути уточнена.

Як повідомлялося, правління Національного банку України (НБУ) 10 січня 2017 року віднесло Платинум Банк до категорії неплатоспроможних, оскільки станом на 1 січня банк не досяг позитивного значення капіталу.

НБУ рішенням № 95-рш від 23 лютого 2017 року схвалив пропозицію ФГВФО про відкликання банківської ліцензії та ліквідації фінустанови.

Згідно з даними центробанку, станом на 10 січня 2017 року власниками значної участі в Платинум Банку, незалежно від формального володіння, але з урахуванням здійснення значного впливу на управління і діяльність банку, були Борис Кауфман і громадянин Ізраїлю Григорій Гуртовий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА