16:40 01.10.2018

Проблема з браком "польських" дозволів на автоперевезення збережеться до кінця року

2 хв читати
Проблема з браком "польських" дозволів на автоперевезення збережеться до кінця року

 Міністерство інфраструктури звинувачує Державну службу України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) в нестачі дозволів на право здійснення автоперевезень до Польщі та констатує, що така проблемна ситуація збережеться до кінця року, незважаючи на докладені зусилля для її вирішення.

"Упровадження обмежень докорінно не вплине на виправлення ситуації до кінця 2018 року", - йдеться в повідомленні Мінінфраструктури в понеділок за підсумками проведеної минулого тижня наради.

За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, Укртрансбезпека видає українським перевізникам дозволи з порушеннями чинного законодавства.

Заступник міністра зазначив, що через дії Укртрансбезпеки в Україні фактично створено "тіньовий ринок із продажу дозволів", а за останній місяць Державна фіскальна служба (ДФС) фіксувала непоодинокі спроби використання перевізниками "польських" дозволів, які нібито були знищені.

Як повідомив Ю.Лавренюк, для часткового поліпшення ситуації з 1 жовтня 2018 року дозволи категорії Євро-1 та Євро-2 на в'їзд до Польщі або транзит її територією оформлятимуться тільки на автотранспортні засоби категорії Євро-3 і вище з повною масою від 10 тонн. Додатковим обмеженням є видача не більше одного дозволу на транспортний засіб протягом одного кругорейсу, що унеможливить зміну виду перевезення під час його виконання в прямому та зворотному напрямках.

Крім цього, учасники засідання одноголосно підтримали пропозицію Мінінфраструктури про анулювання всіх знищених та "тіньових" дозволів і відповідне звернення до ДФС та Міністерства інфраструктури Республіки Польща щодо вжиття відповідних заходів до перевізників, які їх використовуватимуть.

Відповідно до прес-релізу, за вісім місяців цього року польська сторона заявила про використання українськими перевізниками 105 тис. дозволів, тоді як, за даними Укртрансбезпеки, за цей період було оформлено, видано, повернуто та знищено 155 тис. бланків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА