18:09 01.10.2018

Швейцарська responsAbility Participations придбала понад 40% акцій банку "Львів"

2 хв читати
Швейцарська responsAbility Participations придбала понад 40% акцій банку "Львів"

Швейцарська компанія з управління активами (КУА) responsAbility Participations AG (Цюріх) придбала понад 40% акцій ПАТ "Банк "Львів", повідомив банк на веб-сайті.

"Швейцарський акціонер responsAbility Participations AG оформив придбання пакета акцій банку "Львів" у розмірі понад 40%. Контрольний пакет акцій залишається у власності ісландського інвестора Маргеїра Петурсона", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, в подальшому responsAbility Participations AG придбає акції нової емісії банку "Львів", у результаті чого буде мажоритарним власником 51% акцій фінустанови.

"Наша стратегія - довгострокові вклади в зростаючі ринки через фінансові установи. Інвестуючи в банк "Львів", ми прагнемо розвивати малий і середній бізнес, аграрний напрямок, які особливо потребують банку... Ми бачимо великий потенціал і віримо в Західну Україну", - наводяться в повідомленні слова провідного фахівця з інвестування в акціонерний капітал фінансових установ responsAbility Participations AG Скотта Річардса.

Згідно з інформацією на сайті responsAbility Participations, 60% її акцій належить швейцарським фінансовим установам, зокрема Baumann&Cie, Raiffeisen Switzerland, Swiss Re Foundation, Vontobel Beteiligungen, 21% - приватним інвесторам, 19% - менеджменту і співробітникам компанії.

Компанія заснована в 2003 році. Активи під її управлінням становлять $3 млрд, з них 85% - боргові інструменти, 15% - private equity.

responsAbility Participations спеціалізується на інвестиціях у ринки, що розвиваються.

Банк "Львів" зареєстрований у 1991 року. Станом на 23 травня 2018 року його кінцевим бенефіціаром, контролюючим понад 99,9% акцій, був М. Петурсон.

Згідно з даними Нацбанку України, за станом на 1 червня 2018 року за розміром чистих активів (1,786 млрд грн) банк "Львів" посідав 41-е місце серед 84 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА