18:45 01.10.2018

"Укроборонпром" готує передання ФДМ перших 10 підприємств із переліку т. зв. непрофільних активів

2 хв читати
"Укроборонпром" готує передання ФДМ перших 10 підприємств із переліку т. зв. непрофільних активів

 Держконцерн "Укроборонпром" готує передання Фонду держмайна (ФДМ) перших 10 підприємств із сформованого держконцерном переліку т. зв. непрофільних активів держконцерну, повідомляє в понеділок прес-служба держконцерну.

Згідно з повідомленням, передання на приватизацію незадіяних в оборонній промисловості підприємств "Укроборонпрому" відбувається відповідно до затвердженої Кабінетом Міністрів держпрограми реформування та розвитку ОПК на період до 2020 року.

Як повідомляє прес-служба, на сьогодні вже сформовано перелік підприємств держконцерну, що готують до передання ФДМ. На першому етапі планується передати на приватизацію близько 10 підприємств, сумарним штатом близько 300 працівників. За даними прес-служби, в складі стартової "першої десятки" ДП "171 Чернігівський ремонтний завод", а також ДП "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод".

Як випливає з повідомлення, продаж непрофільних активів держконцерну планується забезпечити на відкритих торгах через електронні торговельні майданчики. Кошти від приватизації буде спрямовано до держбюджету і може бути використано, зокрема, на завдання оновлення основних фондів ОПК, а також переозброєння ЗСУ.

Повний перелік непрофільних активів "Укроборонпрому", а також підприємств "першої десятки", що готують до приватизації, в повідомленні прес-служби не уточнюється.

Терміни проведення відкритих торгів і сумарну балансову вартість запланованих до приватизації т. зв. непрофільних активів в "Укроборонпромі" також не озвучують.

Як повідомлялося, в червні "Укроборонпром" повідомив про підготовку передання в управління ФДМ близько 30 своїх підприємств, не задіяних на сьогодні у виробництві оборонної продукції та виконанні стратегічних завдань в оборонній сфері. Рішення про передання в управління ФДМ т. зв. непрофільних активів ухвалено за підсумками аналізу діяльності підприємств-учасників "Укроборонпрому", його схвалила і наглядова рада держконцерну.

Згідно з озвученими в серпні МЕРТ даними, активи держконцерну "Укроборонпром", які готують до передання ФДМ, може бути виставлено на відкриті електронні торги вже восени: після завершення модернізації корпоративної електронної системи держзакупівель і продажів.

Перелік активів "Укроборонпрому", що готують до продажу на відкритих торгах, офіційно не оприлюднюється.

В "Укроборонпромі" не виключали, що продаж т. зв. непрофільних активів держконцерну може бути забезпечено за підсумками ухвалення Верховною Радою спеціального закону, який готує держконцерн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА