19:52 01.10.2018

Україна і Угорщина почали обмін інформацією щодо переміщуваного через держкордон автотранспорту і товарів

2 хв читати
Україна і Угорщина почали обмін інформацією щодо переміщуваного через держкордон автотранспорту і товарів

Україна і Угорщина з 1 жовтня впровадили обмін інформацією про переміщувані через державний кордон транспортні засоби і товари, повідомляється на сайті Державної фіскальної служби (ДФС) в понеділок.

"З 1 жовтня почав діяти протокол між митними органами ДФС і Національною податковою і митною адміністрацією Угорської Республіки про співробітництво в сфері обміну інформацією за допомогою електронної пошти про транспортні засоби, що переміщуються через українсько-угорський державний кордон", - вказується в повідомленні.

ДФС підкреслює, що відомства будуть використовувати електронну пошту з захистом повідомлень.

"Система інформаційного обміну дозволить створити профілі ризиків, щоб порівнювати інформацію про товари та транспортні засоби, які відбули з Угорщини і в'їжджають в Україну, за такими показниками, як кількість і номенклатура товарів", - зазначає ДФС.

При цьому у відомстві вважають, що система не тільки прискорить митний контроль, але і дозволить відстежувати недобросовісних суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

ДФС також нагадала, що це другий проект з інфообміну з країнами ЄС. Перший діє з Польщею на пункті пропуску "Рава-Руська-Гребенне". Таким чином, митниця отримує через електронну пошту дані про транспортні засоби, дату і час їх оформлення, наявність вантажу.

"У рамках міжнародних договорів митниці ДФС мають можливість отримувати від угорської митної адміністрації інформацію щодо проведення перевірок законності зовнішньоекономічних операцій і в рамках розслідування справ про порушення митних правил.

Крім того, здійснюються заходи щодо запобігання, виявлення та розслідування порушень митного законодавства, планування відповідних заходів з протидії контрабанді", - вказується в повідомленні.

За даними ДФС, з початку 2018 року на українсько-угорському кордоні виявлено 2,4 тис. порушень митного законодавства на суму близько EUR1,2 млн. При цьому вилучено товарів на суму майже EUR1 млн. З незаконного обігу вилучено промислових товарів майже на EUR0, 6 млн. При цьому серед вилучених продовольчих товарів понад 80% складають тютюнові вироби, яких з початку року вилучено понад 1 млн шт. сигарет.

За січень-серпень-2018 ДФС направила до митної адміністрації Угорщини 39 запитів про надання допомоги в проведенні перевірки дотримання законодавства при переміщенні товарів. За результатами 28 отриманих відповідей порушено 10 справ про порушення митних правил на суму майже EUR0,2 млн, свідчать дані ДФС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА