20:08 01.10.2018

Глава МВФ Лагард сигналізувала про можливе погіршення прогнозу зростання світової економіки

1 хв читати
Глава МВФ Лагард сигналізувала про можливе погіршення прогнозу зростання світової економіки

Ризики в світовій економіці почали матеріалізуватися, заявила глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, що може означати ймовірність погіршення прогнозу зростання світової економіки, повідомляє агентство Bloomberg.

Прогноз буде оприлюднено в звіті World Economic Outlook 9 жовтня, який опублікують перед щорічним засіданням МВФ на індонезійському острові Балі. У липні МВФ очікував, що глобальний ВВП зросте на 3,9% цього року і на стільки ж - у наступному.

"Шість місяців тому я вказувала на хмари ризику на горизонті, а зараз деякі з цих ризиків почали матеріалізуватися", - заявила К.Лагард. До таких ризиків вона віднесла протекціоністську риторику, яка почала перетворюватися в "реальні торгові бар'єри", а також посилений тиск на ринки, що розвиваються, викликаний зміцненням долара США і жорсткістю грошово-кредитної політики.

Глава МВФ закликала країни світу вирішити свої торгові протиріччя, попередивши про можливі наслідки у вигляді корекції фондових ринків, різких коливань валютних курсів і ослаблення потоків капіталу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА