14:32 02.10.2018

Міненерговугілля знову пропонує підвищити норми споживання газу для населення без лічильників

2 хв читати
Міненерговугілля знову пропонує підвищити норми споживання газу для населення без лічильників

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України знову пропонує Кабінету Міністрів підвищити норми споживання газу для населення без лічильників.

Проект відповідної постанови "Деякі питання споживання природного газу побутовими споживачами" оприлюднено на урядовому порталі.

Згідно з документом, норматив споживання газу для домогосподарств, що використовують лише газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, пропонується закріпити на рівні 5,8 куб. м на місяць на одну людину (з квітня по вересень) і 8,8 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

Для домогосподарств із плитою та без центрального ГВП норматив може бути встановлено на рівні 8,3 куб. м на одну людину (з квітня по вересень) і 13,7 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

У свою чергу норму для домогосподарств, що використовують газову плиту та водонагрівач, Міненерговугілля пропонує закріпити у розмірі 20 куб. м на одну людину (з квітня по вересень) і 25 куб. м на одну людину (з жовтня по березень).

Водночас уряд продовжує боротьбу проти рішення Окружного адміністративного суду Києва, що веде до різкішого зростання норм для населення без лічильників.

Як повідомлялося, наприкінці травня Окружний адміністративний суд Києва відновив дію втричі більшої норми споживання газу для населення без лічильників. Уряд програв апеляцію у цій справі і зараз намагається оскаржити рішення суду в касаційній інстанції.

З урахуванням судового вердикту норматив споживання газу для домогосподарств, що використовують лише газову плиту за наявності центрального гарячого водопостачання, рівний 9,8 куб. м/міс. на одну людину (замість 3,3 куб. м, що діяли останнім часом); для домогосподарств із плитою та без центрального ГВП - 18,3 куб. м (замість 5 ,4 куб. м), а з плитою і водонагрівачем - 23,6 куб. м (замість 10,5 куб. м).

Згідно з даними Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, станом на початок 2018 року лічильниками газу були обладнані 99% домогосподарств, що використовують його комплексно (зокрема для опалювання), та 93% домогосподарств, що використовують газ для підігрівання води та приготування їжі. У сегменті домогосподарств, що користуються газом лише для приготування їжі, 35% мають індивідуальні лічильники, а ще 27% охоплені загальнобудинковим обліком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА