16:57 02.10.2018

Луценко розцінює заяви про ліквідацію "Нафтогазу" як повернення під вплив РФ

2 хв читати
Луценко розцінює заяви про ліквідацію "Нафтогазу" як повернення під вплив РФ

Заяви деяких кандидатів у президенти про необхідність ліквідації НАК "Нафтогазу України" - це заяви про економічне знищення України і загрозу її безпеці, заявила представник президента України у Верховній Раді, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко.

Як повідомляє у вівторок прес-служба партії БПП, І.Луценко під час засідання Верховної Ради звернула увагу на заяви деяких кандидатів у президенти про ліквідацію "Нафтогазу". "Основним видом діяльності "Нафтогазу України" є транспортування газу. Транспортування російського газу відбувається на європейську територію. За чотири роки президентства Порошенка (президента України Петра Порошенка - ІФ), "Нафтогаз" вийшов зі збиткової організації (50 млрд грн). Крім того, "Нафтогаз" виграв у Стокгольмському арбітражі 4.6 млрд дол. "Нафтогаз" також подав позов на 12 млрд грн на користь України за транзит, що не доплатила РФ за попередні контракти. І ми виграємо цей арбітраж", - розповіла І. Луценко.

Крім того, за її словами, якщо "Газпром" не сплатить 4,6 млрд дол, тоді буде заарештовано його майно, частину корпоративних прав "Північного потоку-2".

І.Луценко також зазначила, що доки російський газ надходитиме до Європи транзитом через Україну, російський президент Володимир Путін не ризикне "бомбити українську територію". "Не буде Сирії, Алеппо, біженців! Тому заяви про ліквідацію "Нафтогазу України" є заявами про економічний знищення України і знищення її безпеки", - сказала вона.

Крім того, за її словами, якщо буде ліквідовано "Нафтогаз", український уряд не зможе підняти заробітні плати військовослужбовцям.

"Заяви про ліквідацію "Нафтогазу"- старий, новий курс. Це повернення під вплив РФ, це збільшення боргів, якими поставили український народ у залежність попередні уряди", - зазначила І.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА