18:17 02.10.2018

"Укрзалізниця" планує посилити маркетинг і ремонтну вертикаль "Пасажирської компанії"

2 хв читати
"Укрзалізниця" планує посилити маркетинг і ремонтну вертикаль "Пасажирської компанії"

"Укрзалізниця" планує реформувати філію "Пасажирська компанія", посиливши маркетинг, управління вокзалами та ремонтну вертикаль.

"Щоб знайти додаткові фінансові джерела в ситуації, коли пасажирські перевезення глибоко збиткові, а держава не компенсує ці витрати, "Укрзалізниця" активізує роботу з реформування пасажирської вертикалі", - повідомила прес-служба на сайті компанії з посиланням на директора зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики "Укрзалізниці" Антона Саболевского.

За його словами, фахівці вже підготували і винесли на розгляд комітету з реформування "Укрзалізниці" пропозиції щодо подальшого реформування філії "Пасажирська компанія".

"Зокрема, функцію маркетингу передбачається вивести в окрему складову і посилити. Також заплановано відокремити напрям з управління вокзалами в рамках підготовки до створення філії "Укрзалізниці" з управління вокзалами, завданням якої буде - вийти на самоокупність", - наголошується в повідомленні.

Третім важливим кроком, за словами А.Саболевського, буде чіткий розподіл між вертикалями із ремонту та експлуатації рухомого складу з відповідним підпорядкуванням лінійних підрозділів.

"Така модель зможе допомогти філії "Пасажирська компанія" здійснювати його комерційну функцію і підвищити прибутковість", - зазначив він.

За словами А.Саболевського, для забезпечення стабільної роботи залізничних пасажирських перевезень у найближчі п'ять років в цей напрям необхідно інвестувати 111,6 млрд грн.

У компанії також нагадали, що в 2017 році збитки від пасажирських перевезень становили 10 млрд грн, з яких 6 млрд грн припали на частку далекого прямування.

З 1 жовтня набув чинності другий етап індексації залізничних пасажирських тарифів - збільшення на 12%.

Раніше ставка тарифу "Укрзалізниці" на пасажирські перевезення була проіндексована 30 травня 2018 року також ще на 12%. Сумарно в 2018 році базовий тариф залізничної компанії на пасажирські перевезення збільшився на 25,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА