15:14 03.10.2018

Турчинов: Техпереоснащення танкового заводу ім. Малишева - завдання "номер один" для української бронетанкобудівної галузі

2 хв читати
Турчинов: Техпереоснащення танкового заводу ім. Малишева - завдання "номер один" для української бронетанкобудівної галузі

Оновлення виробництва харківського танкового заводу ім. Малишева розглядається серед першочергових пріоритетів української бронетанкобудівної галузі, наголошує секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Головне завдання, питання номер один - це технічне переоснащення заводу", - сказав секретар Радбезу під час відвідування ДП "Завод ім. Малишева" в середу.

"Нам потрібні сучасні верстати, сучасні технологічні лінії", - уточнив він, додавши: "Я думаю, що поетапно ми це завдання точно виконаємо".

Водночас секретар Радбезу пообіцяв "серйозне" завантаження потужностей підприємств галузі в рамках виконання держоборонзамовлення на 2019 рік, і насамперед харківських ДП "Завод ім. Малишева" та ХКБМ ім. Морозова.

Під час розпочатого формування ДОЗ на майбутній рік буде враховано плани військового керівництва країни "щодо серйозного зміцнення бронетанкового потенціалу наших Збройних сил", уточнив він.

Як повідомлялося, згідно з прогнозами українського оборонного сектора, у 2018 році висока ймовірність зриву ДОЗ за постачаннями ЗСУ бронетехніки. Серед причин цього учасники українського оборонного ринку називають несвоєчасну оплату військовим держзамовником авансових платежів виконавцям ДОЗ, а також конфлікт у питанні ціноутворення на оборонну продукцію між українським військовим відомством і одним з основних українських виробників броні, приватним Лозовським ковальсько-механічним заводом (ЛКМЗ). Ситуацію ускладнює також проблема міграції трудових ресурсів на ЛКМЗ.

У лютому Кабінет Міністрів на своєму засіданні скасував із подання військового відомства ініційований приватним сегментом ОПК у 2017 році й підтриманий прем'єр-міністром у січні новий механізм ціноутворення на оборонну продукцію, що передбачає обмеження рентабельності щодо комплектуючих військової продукції 5% і 30% - за іншими витратами. Сьогодні в ОПК усе ще діють упроваджені Міноборони у 2016 році обмеження рентабельності при виробництві оборонної продукції - щодо комплектуючих 1% і за іншими витратами - 20%. У військовому відомстві тоді заявили про недозакупівлю в 2018 році оборонної продукції за ДОЗ у зв'язку з новими обмеженнями рентабельності на суму близько 750 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА