09:35 05.10.2018

Маск познущався над SEC, назвавши її "Комісією зі збагачення шортселерів"

2 хв читати
Маск познущався над SEC, назвавши її "Комісією зі збагачення шортселерів"

Голова Tesla Ілон Маск, що ледь не позбувся минулого тижня крісла лідера компанії через свої твіти, знущально переінакшив в одному зі своїх повідомлень назву Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США, всесильного регулятора американського фондового ринку.

"Комісія зі збагачення шортселерів (Shortseller Enrichment Commission, SEC) робить неймовірну роботу. Зміна назви їм підійде", - написав він увечері в четвер.

Мирову угоду, досягнуту І.Маском минулими вихідними з Комісією, яка обвинуватила його у введенні в оману інвесторів своїми твітами про викуп акцій, суд ще не схвалив, і вона не набула чинності. На тлі множинних проблем компанії, зокрема претензій регулятора, акції компанії дешевшали в останні місяці.

Як пише The Wall Street Journal, з юридичної точки зору нові твіти І.Маска потенційно можуть порушувати один із принципів мирової угоди з регулятором, згідно з якою підписант угоди не має робити заяв, які свідчать про те, що він вважає обвинувачення SEC необґрунтованими (принцип no-admit , no-deny).

Не виключено, що тепер Комісія може вимагати посилення умов мирової угоди.

У рамках угоди І.Маск покине пост голови ради директорів компанії та заплатить штраф, а сама Tesla, яку регулятор обвинуватив у відсутності належного контролю за процедурами розкриття інформації, виплатить $20 млн штрафу та залучить до своєї ради двох незалежних директорів.

Tesla має створити також додаткові механізми контролю за тим, як І.Маск здійснює комунікації з інвесторами. І.Маску наказано надалі узгоджувати з компанією всі свої заяви, які можуть мати вплив на ціну її акцій.

Однак, як показали нові твіти І.Маска, він, схоже, не схильний змінювати свої звички.

Бізнесмен постійно веде боротьбу з шортселерами, які, на його думку, необґрунтовано збивають ціни на акції Tesla, і часто вступає в соцмережах у перепалки з критиками.

Акції Tesla впали на вечірніх торгах у четвер на 2%.

SEC подала наприкінці вересня позов до суду, обвинувативши голову Tesla І.Маска в тому, що він ввів в оману інвесторів своїми твітами про викуп акцій і делістинг Tesla. Комісія вимагала усунути І.Маска від управління публічними компаніями, включаючи створену ним Tesla, бізнесмен пішов на мирову угоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА