12:44 05.10.2018

"Укренерго" і словацький SEPS узгодили питання будівництва нової ЛЕП

2 хв читати
"Укренерго" і словацький SEPS узгодили питання будівництва нової ЛЕП

НЕК "Укренерго" та оператор системи передання електроенергії SEPS (Словаччина) 2 жовтня погодили будівництво нової лінії електропередач (ЛЕП) як оптимального технічного рішення щодо нарощування пропускної спроможності інтерконектора "Україна-Словаччина", повідомила прес-служба "Укренерго".

"Згідно з домовленостями, буде побудовано нову повітряну лінію (ПЛ) 400 кВ, яка з'єднає наявні підстанції (ПС) 400 кВ "Мукачево" та "Вельке Капушани" в одноколовому варіанті з можливістю подальшої модернізації її до двоколової у разі збільшення обсягу міждержавних перетоків", - зазначають в компанії.

За даними прес-служби, в рамках проекту також планується здійснити реконструкцію відкритого розподільчого пристрою 400 кВ на ПС "Мукачево". "У найближчі 3-4 роки на ПС 400 кВ "Мукачево" передбачається заміна наявного автотрансформатора (АТ-3) 400/220 кВ (1964 року установки), а також облаштування комплектного розподільчого пристрою з електрогазовою ізоляцією (КРПЕ) 400 кВ", - додають в "Укренерго".

З огляду на стан наявної ПЛ 400 кВ "Мукачево-Вельке Капушани", яка працює з 1963 року, її модернізацію визнано недоцільною. Лінія працюватиме до запуску нової ПЛ.

У НЕК нагадали, що цей проект є кандидатом у "проекти спільного інтересу" (PMI), перелік яких затвердить Рада міністрів Енергетичного співтовариства восени 2018 року.

Як повідомлялося, "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості, але незабаром буде перетворено в закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА