12:53 05.10.2018

Країни ГУАМ підписали протокол про взаємодію митних органів і заяву про подальший розвиток об'єднання - Гройсман

1 хв читати
Країни ГУАМ підписали протокол про взаємодію митних органів і заяву про подальший розвиток об'єднання - Гройсман

Країни Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ, входять Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова) підписали протокол про взаємодію митних органів і спільну заяву про подальший розвиток об'єднання, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Підписуємо протокол про взаємодію митних органів країн ГУАМ і спільну заяву про подальший розвиток нашого об'єднання", - написав прем'єр на своїй сторінці у Facebook.

"Наголошуючи на важливості розширення економічних, культурних і гуманітарних вимірів співпраці держав-членів ГУАМ, спрямованих на формування території ГУАМ як гармонійного і згуртованого культурного простору, глави урядів країн-членів об'єднання погодилися докладати всіх зусиль для підвищення його привабливості та конкурентоспроможності", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів з посиланням на спільну заяву глав урядів країн ГУАМ.

У документі також зазначено, що країни вживатимуть заходів для того, щоб прискорити реалізацію основних ініціатив ГУАМ у сфері торгівлі і транспортування, спрямованих на сприяння регіональному та міжрегіональному співробітництву. "Ми здійснюватимемо скоординовані й узгоджені зусилля в реалізації проектів у рамках цих ініціатив і закликаємо всі зацікавлені сторони брати участь у цьому процесі", - йдеться в заяві.

У протоколі про взаємодію митних органів йдеться про боротьбу з митними правопорушеннями, пов'язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом через державні кордони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА