19:38 06.10.2018

У Ярославського вважають, що Святаш влаштовує інформаційний шум, щоб не сплачувати борги

3 хв читати
У Ярославського вважають, що Святаш влаштовує інформаційний шум, щоб не сплачувати борги

Група DCH Олександра Ярославського заявляє, що захищає свої права як кредитора групи АІС і особисто її со-засновника, народного депутата Дмитра Святаша (група "Відродження") виключно в рамках закону, а заяви парламентарія розцінює як спробу ухилитися від виконання своїх боргових зобов'язань.

Як наголошується на сайті DCH, у зв'язку з інформацією щодо звернення Д.Святаша до правоохоронців, в якому нардеп згадав ім'я президента DCH Ярославського і одне з підприємств групи, DCH заявляє наступне: "Захист прав DCH як добросовісного набувача боргових зобов'язань групи АІС і боргових зобов'язань особисто Дмитра Святаша (со-засновника АІС і публічного бенефіціара на момент виникнення заборгованості) ведеться виключно в правовому полі".

У DCH нагадали, що мова йде про заборгованість корпорації АІС за кредитом УкрСиббанку в розмірі $ 50 млн, виданим в 2007 році, вимогу щодо повернення боргів за яким було переуступлено банком групі DCH в 2017 році. І про особистий борг Д.Святаша УкрСиббанку, який був також перезданий DCH у загальному пулі боргів АІС.

Згідно із заявою, для того щоб викласти свою позицію щодо ситуації з погашенням заборгованості АІС представники керівництва DCH 17 вересня спеціально зустрічалися з журналістами, а позиція DCH як кредитора, який захищає свої законні права, детально викладена на офіційному сайті групи

Команда Ярославського заявляє, що розцінює звернення Д.Святаша до поліції як чергову спробу не погашати заборгованість.

"Постійні нападки Дмитра Святаша на адресу DCH не мають під собою ніякої об'єктивної підстави і можуть бути розцінені лише як спроби ухилитися від виконання своїх боргових зобов'язань. У той час як з точки зору здорового глузду, особі, обтяженій заборгованістю подібного розміру, слід було б зосередитися на пошуку способів її погашення і / або погодження алгоритму реструктуризації, а не займатися інсинуаціями", - сказано в заяві на сайті DCH.

"Винесення справедливих судових рішень із стягнення боргів АІС, на нашу думку, сприятиме поліпшенню інвестиційного іміджу України в очах інвесторів, в тому числі представляють банківський сектор, оскільки стане вагомим сигналом про можливість реального захисту їх прав від посягань недобросовісних осіб, в тому числі позичальників", - сказано в заяві групи Ярославського.

У DCH нагадують, що напередодні, 5 жовтня, низка ЗМІ поширила текст заяви Д.Святаша до поліції, в якому парламентарій намагався пов'язати кілька прикладів провокацій на адресу одного з суддів Апеляційного суду Харківської області з групою DCH. У той же час, в офіційному повідомленні DCH від 17 вересня 2018 року підкреслено, що протягом 2009-2017 років між АТ "УкрСиббанк" і Д.Святашем і В.Поляковим, зокрема за участю DCH, постійно проводилися переговори щодо реструктуризації боргів.

"Сторонами на різних етапах переговорного процесу узгоджувалися варіанти врегулювання: на початковому етапі - реструктуризація, на пізніх етапах - викуп боргів АІС з дисконтом. А також досягалися угоди, зафіксовані документально. Однак, кожного разу під тими чи іншими приводами боржники відмовлялися від виконання взятих на себе зобов'язань перед банком ... Наразі Святаш і Поляков роблять подальші маніпуляції з боргами і заставами, щоб уникнути виконання зобов'язань перед кредиторами", - підкреслюють в DCH

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА