11:58 08.10.2018

Кабмін та ВР не підтримують профспілкових вимог щодо соцстандартів і держгарантій на 2019 рік, посилаючись на брак коштів

1 хв читати

У Федерації профспілок України (ФПУ) заявляють, що уряд і парламент не підтримують профспілкових вимог щодо встановлення на необхідному рівні основних державних соціальних стандартів і гарантій, аргументуючи це браком коштів у державному бюджеті.

"Щодо соціального діалогу: на жаль, останнім часом, особливо на національному рівні, ми бачимо, що ми практично буксуємо на одному місці", - сказав голова ПФУ Григорій Осовий під час круглого столу на тему "Майбутнє сфери праці та 100-річчя Міжнародної організації праці" у рамках Всесвітнього дня дій за гідну працю в Києві в понеділок.

Він зазначив, що профспілки мають багато якісних пропозицій, але їх реалізація та застосування залежать від партнерів, зокрема органів державної влади.

ФПУ стверджують, що переговори та консультації щодо проекту держбюджету України на 2019 рік засвідчили, що уряд і парламент не підтримують профспілкових вимог щодо встановлення основних державних соціальних стандартів і гарантій на рівні об'єктивно розрахованих показників, аргументуючи це браком коштів у держбюджеті.

У федерації стверджують, що через низький рівень соцзабезпечення кількість легально працюючих українців скоротилася до 10,3 млн людей, ще майже 5 млн громадян виїхали на роботу за кордон, а близько 4 млн працюють у "тіні".

З огляду на це ФПУ закликає профспілки "об'єднається у боротьбі за гідність людини праці і повагу її трудових і соціально-економічних прав".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА