14:26 08.10.2018

Первинний ринок уживаних легкових авто в Україні за 9 міс. перевищив ринок нових на 19%

3 хв читати
Первинний ринок уживаних легкових авто в Україні за 9 міс. перевищив ринок нових на 19%

Первинні реєстрації нових легкових автомобілів в Україні в січні-вересні 2018 року становили 60,3 тис. од., що на 4% перевищило показник аналогічного періоду 2017 року, тоді як реєстрації ввезених старих авто становили 72 тис. од, збільшившись на 87%, повідомляє асоціація "Укравтопром".

Таким чином, первинний ринок уживаних легкових авто в Україні за дев'ять місяців перевищив ринок нових на 19,4%.

При цьому у вересні на облік загалом поставлено 17 тис. легкових автомобілів (на 29% більше, ніж роком раніше), зокрема ринок нових авто показав падіння на 14% до вересня-2017 - до 6,8 тис. од., тоді як імпортованих вживаних зареєстровано в 1,9 рази більше - 10,2 тис.

"У результаті частка автомобілів з пробігом на первинному ринку досягла 60%", - констатує асоціація.

Найпопулярнішою вересневої маркою серед ввезених вживаних авто залишається Volkswagen, яких поставлено на облік тисячу п'ятсот тридцять вісім одиниць, на другому місці Renault з показником +1383 од., третій результат у Skoda - 1008 авто.

Найбільш затребуваним автомобілем із пробігом на первинному ринку як за підсумками місяця, так і за період з початку року став Renault Megane. У вересні цю модель обрали 976 осіб, а за дев'ять місяців - 7428 осіб.

Водночас на ринку нових легкових авто найпопулярнішою стала Toyota з продажем 918 авто (на 20% менше, ніж у вересні-2017), друге місце у Renault із показником 697 авто (на 2% менше), на третьому Volkswagen, яких продано 501 од. (на 34% менше).

У свою чергу, інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting констатує, що сегмент старих автомобілів дедалі більше тіснить продаж авто з автосалонів.

За їхніми даними, у вересні спад продажу на ринку нових авто досяг 17% - до 6,32 тис. од., тоді як імпорт вживаних легкових авто зріс на 93% - до 10,67 тис.

За підсумками дев'яти місяців обсяг старих імпортних легкових автомобілів становив 74,167 од., а продаж нових легкових авто зріс лише на 2,3% - до 58 тис. од.

Таким чином, за даними групи AUTO-Consulting, імпорт старих легкових авто за підсумками січня-вересня перевищив продаж нових на 27,5%.

"Якщо простежити динаміку зростання уживаного сегменту з початку року, то щомісяця трейдери вживаних авто відвойовували в офіційних автосалонів до 1000 клієнтів. Це не дало можливості ринку нових автомобілів в 2018 році вийти на хороші темпи зростання, а з середини року на ринку почалися тенденції спаду", - зазначають аналітики групи.

За оцінкою експертів, ринок нових автомобілів почав "здуватися" під натиском старого імпорту та авто з європейської реєстрації. Спад продажу нових авто у вересні спостерігався у більшості брендів.

"Якщо тренд на спад продовжиться, то не виключено, що авторинок так і не порадує зростанням за підсумками року", - зазначають в AUTO-Consulting.

Як повідомлялося, на поточний рік експерти спочатку прогнозували приріст ринку нових авто на 20-25%, проте на сьогодні вважають, що він не перевищить торішній показник або покаже невеликий приріст, і називають основним чинником негативного впливу невирішену ситуацію з "євробляхами", а також відзначають зростання ввезення старих авто за зниженими ставками акцизу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА